Archief - jul 2007

juli 31st

Gaat het ONK Zeezeilen anno 2007 het helemaal worden?

ONK ZeezeilenHet ONK Zeezeilen gaat van start op 28 september 2007 in IJmuiden, nog iets minder dan 2 maanden wachten, en met al de wijzigingen wordt het tijd om vooruit te blikken.

De meeste ClubRacers weten ondertussen dat dit jaar het ONK Zeezeilen gezeild wordt onder het ORC-Club handycap meetsysteem. Voor sommige een meevaller en volgens andere een stap in de verkeerde richting. Dit constateer ik uit verschillende gesprekken met potentiële deelnemers. Ik noem ze potentieel want de inschrijvingen lopen (nog) maar mondjesmaat binnen. Lees meer »

Britten Butler/Sutcliffe winnen EK Hobie Dragoon 2007

Butler SutcliffeOp dinsdag 31 juli wonnen de Britten Adam Butler en Gilly Sutcliffe het EK Hobie Dragoon 2007.
Hoewel zij de afgelopen dagen domineerden, was het deze ochtend niet vanzelfsprekend dat ze de titel gingen grijpen. Nadat een harde noordwestenwind een hele dag en nacht op de ’s Gravenzandse kust had gebeukt, stond er een fikse branding bij een zwakke aanlandige wind. Lees meer »

Russell Coutts naar America's Cup team BMW Oracle

Russell CouttsLarry Ellison verwelkomt nieuwe Team CEO

BMW ORACLE Racing team eigenaar Larry Ellison maakte afgelopen woensdag bekend dat de 45-jarige Nieuw Zeelander Russell Coutts zijn AC 33 team zal leiden. Beiden kijken uit om te strijden in de volgende America's Cup. Coutts was heel opgetogen over het aanbod en kijkt al uit het CEO-ship op te nemen en een succesvol team uit te bouwen. Lees meer »

Skandia Cowes Week 2007: nog 3 dagen

Skandia Cowes weekMeer dan 1000 jachten, met samen meer dan 8500 deelnemers in meer dan 40 verschillende klasse’s op een water waar de stroming alle kanten uit gaat en er teveel boeien zijn (naar mijn bescheiden mening).

Maar dat maakt het allemaal zo interessant, niet?
De Pierview zal weeral te herkennen zijn aan de massa mensen die tot op de straat hun “rummeke” staan te nuttigen. Lees meer »

juli 30th

Wedstrijden afgelast op derde dag EK Hobie 16 & Hobie Dragoon zeilen

ek hobie dragoonOp maandag 30 juli laste het wedstrijdcomité van de EK Hobie 16 & Hobie Dragoon 2007 alle races af. De ruige branding, harde aanlandige wind en hoge golven maakten veilig zeilen voor de kust van ’s Gravenzande onmogelijk. De weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er goed uit, dus de organisatie gaat ervan uit morgen de competitie te kunnen hervatten. Lees meer »

Yves Le Blévec wint de Transgascogne in de proto solo klasse met Actual Intérim

TransgascognePeter Laureyssens eindigt tweede in de Transgascogne zeilrace

De Transgascogne is een zeilwedstrijd voor de Mini 650 klasse tussen het Spaanse Santander en het Franse Port Bourgenay - Nantes, waarbij de verraderlijke Golf van Biskaje heen en terug wordt overgestoken.

Peter moest de overwinning laten aan met Actual Intérim, die ook overall winnaar werd. Lees meer »

juli 29th

Eerste kampioenen EK Hobie 16 & Hobie Dragoon zeilen gehuldigd

Detlef Mohr en Karen WichardtOp zondag 29 juli werden in ‘s Gravenzande de eerste kampioenen van het EK Hobie 16 & Hobie Dragoon zeilen gehuldigd. Detlef Mohr en Karen Wichardt uit Duitsland mogen zich een jaar lang Europees Kampioen Hobie 16 Masters noemen.

De Australische meiden Belinda Zanesco en Jesse Dobie, uitkomend voor Frankrijk, wonnen het damesklassement. Lees meer »