Archief - aug 2007

augustus 31st

Rolex Farr 40 vloot blijft worstelen met moeilijke windcondities tijdens het WK

Farr 40Ook dag twee in het Rolex Farr 40 WK 2007 werd gedicteerd door moeilijke weersomstandigheden. Betrokken regenachtig en een WZW briesje van 12-14 knopen bij de start van race 4, nog afnemend tot 8 knopen bij race 5.
Race 6 werd zelfs uitgesteld omwille van het volledig wegvallen van de noodzakelijke wind.

Na 2 moeilijke race-dagen begint zich toch een kopgroepje af te scheiden met alleen maar bekende namen : Mascalzone Latino, Alinghi, Nerone en Barking Mad, wellicht niet toevallig allen voormalige Rolex Farr 40 Wereldkampioenen. Lees meer »

31 Figaro duo's klaar voor de Tour de Bretagne à la Voile

Tour de Bretagne à la VoileDe ‘Tour de Bretagne à la Voile’ is een echte klassieker in het circuit van de Bénéteau Figaro en wordt nu al 10 jaar lang om de 2 jaar georganiseerd en wordt ‘double-handed’ gevaren.

De start van de 6de editie van de ‘Tour de Bretagne à la Voile’ zal gegeven worden vanuit Saint Malo op 8 september aanstaande. Het parcours 2007 voorziet 6 étapes waarvan 2 nachtelijke. Lees meer »

augustus 30th

Sebbe Godefroid neemt deel aan het Open Belgisch Kampioenschap Formule 18 zeilen

Sebbe GodefroidOp 1 en 2 september organiseert de Ostend Sailing & Racing Club (OSRC) het Open Belgisch Kampioenschap Olympische banen voor Formule 18 catamarans.

Dit kampioenschap wordt in verschillende reeksen van telkens 45 tot 60 minuten bevochten waarbij iedere keer 2 rondjes worden gezeild rond een in-de-windse en benedenwindse boei.

Op zaterdag 1 september is de start van de eerste reeks gepland om 13.00 uur. Zondag 2 september zal de eerste reeks van de dag plaatsvinden om 10.30 uur. Lees meer »

Rolex Farr 40 World Championship vloot warmt killig Scandinavië op

Met 160 gebouwde jachten, verspreid over zowat de ganse wereld, kan men gerust stellen dat er veel interesse is voor de Farr 40 eenheidsklasse.

Maar liefst 36 Farr 40 eenheidsklassen zeiljachten uit 12 verschillende landen zijn aanwezig om te strijden in de Oresund Strait, gelegen tussen Denemarken en Zweden. Lees meer »

General Tapioca Belgisch Kampioen Halfton zeilen 2007

Genereal Tapioca Belgisch Kampioen Halfton zeilenTijdens het Breskens Sailing Weekend zeilden de halftonners niet enkel in hun IRC klasse, ze hielden er ook hun Open Belgisch Kampioenschap. De 6 Belgische halftonners kregen er voor de tweede keer het gezelschap van een Duitse boot, de Zick Zick die in juni al eens in Zeebrugge was komen kijken.

En het moet gezegd, de Zick Zack presteerde erg regelmatig, en werd een logische tweede, na (het mag gezegd) weer een supersterke General Tapioca, die de lijn van goeie prestaties (3de in de AZAB-race, 3de in de Ecover Half Ton Cup) rustig verder zet. Lees meer »

augustus 29th

De Tycoons in de Rolex Maxi Yacht Cup

Rolex Maxi Yacht CupDe Yacht Club Costa Smeralda beëindigt de festiviteiten rond haar 40ste verjaardag met de organisatie van de 18e editie van de Rolex Maxi Yacht Cup, van 2 tot 8 september in de baai van Porto Cervo in Sardinië, in samenwerking met de International Maxi Association.

De deelnemers zullen strijden in 5 klassen: Racing, Cruising, Wally, Spirit of Tradition en Mini Maxi. De inschrijvingslijst lijkt eerder op een adresboek van de zakenwereld, waarin we ondermeer Lindsay Owen Jones (PDG van L'Oréal), Hasso Plattner (mede-oprichter van SAP) en Marco Tronchetti Provera (voorzitter bij Pirelli). Lees meer »

augustus 28th

Belgen Bomans-Ponet winnen European Cup Snipe te Scharendijke

Belgen Bomans-Ponet snipeAfgelopen weekend behaalden Bart Bomans en Jill Ponet (BEL) de European Cup Snipe zeilen in het Nederlandse Scharendijke.

Het duo Bart Janssens en Eva Jacobs (BEL) – sterk bij matige wind - leidden het kampioenschap in de eerste helft. Bomans-Ponet kwamen terug, de tweede helft van het kampioenschap, naarmate de wind ook krachtiger werd.

De Belgische Snipe teams zetten goede prestaties neer tijdens de European Cup Snipe zeilen. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen