Archief - sep 2007

september 27th

Genomineerden "ISAF Rolex World Sailor of the Year" zijn bekend

ISAF Rolex World Sailor of the YearEvy Van Acker (BEL) en het zeilduo De Koning en Berkhout (NED) zijn genomineerd

De ISAF heeft zopas haar lijstjes bekend gemaakt met de genomineerden voor de felbegeerde titel van ‘ISAF Rolex World Sailor of the Year’. De genomineerden hebben hun selectie te danken aan hun zeilexploten tussen 1 september 2006 en 31 augustus 2007. Dus de winnaar van de Antwerp race binnen 3 weken zal nog een jaartje moeten wachten om genomineerd te geraken... Lees meer »

Transat Jacques Vabre

Transat Jacques VabreEen Atlantisch koffiekransje

Op zaterdag en zondag 3 en 4 november vertrekt vanuit het Franse Le Havre een vloot mono- en multihulls, richting Salvador de Bahia voor de 8ste editie van de Transat Jacques Vabre. De Minitransatters achterna, zou je zeggen. Le Havre ligt op amper 5 uur rijden van de meeste Belgische steden, we kunnen elkaar daar in grote getalen tegen te komen... Lees meer »

De Transat 650 en haar hallucinaties

Jean-François QuelenSolozeilers hebben er wel eens last van, maar die verhalen halen meestal het voorpagina-nieuws niet.

In de Transat 650 is er nu eentje die het er toch over heeft.

Slaapgebrek en grote vermoeidheid vormen een goede combinatie die aanleiding kan geven tot een vreemd fenomeen: hallucinaties... Lees meer »

Open Nederlands Kampioenschap Blokarten 6 & 7 oktober op Terschelling

BlokartOp zes en zeven oktober vindt het Volvo ONK Blokarten plaats op Terschelling. 57 deelnemers uit alle hoeken van de wereld hebben zich ingeschreven. Naast Nederland zijn ook Engeland, België, Nieuw Zeeland en Japan vertegenwoordigd.

Het gaat erom wie de grootste afstand aflegt in de gegeven tijd. Vorig jaar waren dat Nicolas Boel (België), Jerome Cottet (Frankrijk) en Richard Chardet (Nederland). Boel en Chardet racen ook dit jaar weer mee. Lees meer »

Gaastra Dutch Open Match Racing trekt sterk internationaal veld

Gaastra Dutch Open Match RacingOp zaterdag 6 oktober gaat in Rotterdam het Gaastra Dutch Open Match Racing 2007 (Grade 3) met een sterk veld van start. Gedurende twee dagen zullen twaalf teams het tegen elkaar opnemen op de Kralingse Plas. Zes van hen hebben een buitenlandse nationaliteit. Zij reizen op uitnodiging van de organisatie, de Nederlandse J22-klasse en de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RVZ), naar Nederland af. Lees meer »

september 26th

Nederlands Kampioenschap Olympische klassen 2007 bijna van start

Nederlands Kampioenschap Olympische klassenVan vijf tot en met zeven oktober zal er voor de kust van Medemblik gestreden worden om de titel Nederlands Kampioen Olympische klassen.

Tijdens het Delta Lloyd open Nederlandse kampioenschap zal er gezeild worden in de Olympische klassen; Laser, Laser radial, 470 Men en Women, Finn, Star, Yngling, 49-er en de Paralympische klasse 2.4. De wedstrijden worden in een Olympische format gezeild. De laatste race zal een Medal race zijn waarbij de top tien geplaatste teams tegen elkaar zullen strijden. Lees meer »

Lucas Schröder vijfde serieboot in eerste etappe Transat 650

Lucas SchröderOp dinsdagmorgen 25 september 2007 gleed de T-Mobile One van Lucas Schröder als vijfde serieboot over de finish van de eerste etappe in de Transat 650. Daarmee haalde de Amsterdammer precies zijn persoonlijke doelstelling van top vijf.

De eindfase was uiterst spannend met wisselende weerbeelden en posities. Schröder schommelde tussen de vierde en zevende plek, maar kon met de eindstreep in zicht nog twee concurrenten pakken. Vanochtend om 02:29:14 uur Nederlandse tijd kon hij opgelucht ademhalen. Na zes dagen, 13 uur, 51 minuten en 14 seconden zette hij voet aan wal op het eiland Madeira. Lees meer »