Archief - sep 24, 2007

Yves Steelandt wint Laser Aperitief Race

Laser Aperitief RaceZondag 23 september werd om 10u30, onder een stralende zon en 3 bft. uit het zuiden, het startschot gegeven van de eerste reeks van de “Laser Aperitief Race”.

16 deelnemers schreven zich in, waaronder een aantal naar de Brugse Zeil en Yachtclub waren afgezakt dankzij de aankondiging op de ClubRacer.be website.

Redactie van ClubRacer, bedankt.

De originele race formule oogstte veel bijval. Het principe is eenvoudig, je verdeelt de groep van 16 deelnemers in 2 groepen van 8 en tuig 8 lasers op. Lees meer »

ONZK Oostende - Van 't zelfde laken een broek (+uitslagen)

ONZK Oostende"Het is 7 jaar geleden dat ik hier nog gezeild heb, en het zal zeker nog eens 7 jaar duren eer ik hier nog terug kom!"

Vrijdagavond 22 september, 12 knopen wind en na dat ze onder was geen zon. Om 18u gedaan met werken, 40min in de file gestaan en om 20u met een prachtige zonsondergang gestart in Nieuwpoort.

Van het gehele veld was er 1 spookschip die zonder navigatie lichten vaarde waar de wedstrijdleiding dan ook een oogje voor dicht kneep (of ze dat nu deden of niet, je kon hen toch niet zien varen…). Lees meer »

Yngling zeilster Petronella de Jong beëindigt zeil-topsportcarrière

Yngling zeilster Petronella de JongPetronella de Jong (37) heeft besloten haar zeil-topsportcarrière te beëindigen. De Friese zeilster, die Nederland in de Yngling klasse vertegenwoordigde op de Olympische Spelen van Athene in 2004, is een van de negen dames in het ambitieuze ‘Yngling project’.

Voor de voordekker is het EK in Warnemunde haar afscheidswedstrijd. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen