Lijnenspecialist

Archief - okt 13, 2008

Tweede Hans Horrevoets memorial race naar hoger plan

De tweede Hans Horrevoets Memorial Race wordt dit jaar naar een hoger plan gelift. Een enthousiast comité onder leiding van voorzitter Nico Karper pakte de organisatie op, vond sponsors en zette een promotiecampagne op. Het is de wens van initiatiefnemer vader Kees Horrevoets om er een nationaal evenement van te maken. Zijn zoon overleed ruim twee jaar geleden op 32-jarige leeftijd tijdens de Volvo Ocean Race-etappe van New York naar Portsmouth. Een ongenadige golf maakte een einde aan zijn droom, maar zijn onvoorwaardelijke spirit leeft voort. Op 26 oktober vindt de HH Memorial Race plaats bij zijn Watersportvereniging Drimmelen. Lees meer »

BLUE EYES alsnog ORC-1 winnaar na protestbehandeling

Na protestbehandeling wint de BLUE EYES van schipper De Jong alsnog de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace in de ORC 1-klasse. Aanvankelijk eindigde de Yacht van de heer Middel bovenaan het klassement, maar dit team bleek een boei verkeerd gerond te hebben. Dit leidde uiteindelijk tot diskwalificatie. De beroepstermijn is inmiddels verstreken, dus dat betekent dat de uitslagen nu definitief zijn. Lees meer »

De zeilsport is veel te ingewikkeld, aldus Brad Butterworth

Brad ButterworthTerwijl de America’s Cup zeilwereld zit te wachten op een volgend hoofdstuk, gaf Alinghi tacticus en America’s Cup veteraan Brad Butterworth zijn eigenzinnige kijk op de huidige staat van de zeilsport.

De kalender, de media, de reglementen, … het kwam allemaal aan bod.
Sommige ISAF teentjes zouden wel eens wat pijnlijk kunnen aanvoelen na het lezen van Butterworth’s commentaren. Lees meer »

Eerste Portimao Global Ocean Race met 6 Class 40’s vandaag gestart

Start PortimaoDe allereerste Portimao Global Ocean Race werd vandaag in Portugal weggeschoten om 14 uur lokale tijd (13:00 GMT). Het waren uiteindelijk slechts 6 Class 40 jachten die aan de startlijn verschenen. Van die 6 varen er 4 double handed en 2 solo, waaronder Michel Kleinjans met zijn Open 40 Roaring Forty. De eerste etappe gaat van Portimao (Portugal) naar Kaapstad (Zuid-Afrika), zowat 6’500 zeemijlen verder, waar de eersten rond 22 november worden verwacht. Na ongeveer 30’000 zeemijlen worden ze pas in juni 2009 terug in Portugal verwacht. Lees meer »