Lijnenspecialist

Archief - okt 17, 2008

Volvo Ocean Race: Delta Lloyd klimt naar 4e plaats op weg naar doldrums

Delta LloydIn de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 oktober 2008 klom de Delta Lloyd van schipper O’Rourke op naar de vierde plaats. Dankzij een late gijp naar het westen en een zuidelijkere koers ten opzichte van de Ierse Green Dragon, profiteerde de Nederlandse 70-voeter eerder van een drukgebied met meer wind. Daardoor schoven ze een plekje op. Nadat Team Delta Lloyd in het eerste etmaal van de etappe achterop raakte, ging het langs de Afrikaanse kust in de aanval. Door op winddraaiingen te anticiperen, werkte de verzekeringsboot zich langzamerhand terug naar de middenmoot. Daarmee doet de enige gebruikte VO 70 uit de vloot van acht het boven verwachting goed. Lees meer »

De 21ste Antwerp Race start 18 oktober

AntwerpraceDe fine fleur van de Belgische en Zeeuwse zeilwereld verzamelt zich in Breskens en Terneuzen. Onder hen de Olympische zeilers Sebastien Godefroid, Evi van Acker en Philippe Bergmans. Ook de winnaar van de voorbije Transat Quebec - Saint Malo, Christophe Bullens is er bij. In de twee jachthavens van Zeeuws Vlaanderen is de drukte al een tijdje aan gang. Voor alle 225 deelnemende jachten is het immers verzamelen geblazen voor HET evenement dat het zeilseizoen sluit: de Antwerp Race. Lees meer »

MaxFun 25: 18+ wint Cooling Down, Sixties eindigt eerste in de Jaarranking

SixtiesDe “18+” heeft de Cooling Down Races op de Braassemermeer van afgelopen weekend gewonnen. Ondanks het zeer lichte weer konden de MaxFun 25’s al hun geplande races varen. Daarbij bleven de kersverse Klassekampioenen van de "18+" op hun thuiswater de “Sixties” 1 punt voor. Voor de "Sixties" was hun 2e plaats genoeg om de eerste officiële "Loading Systems MaxFun 25 Jaarranking Trofee" op te eisen. Lees meer »

Ulepanne wint Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2008

NK Zeilschool 2008Afgelopen weekend is op de Langweerder Wielen gestreden om de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2008. 56 boten van 9 zeilscholen uit heel Nederland streden daar voor de 15e keer om de titel. Na de drie selectiewedstrijden op zaterdag stonden de teams van de Ulepanne met slechts 1 punt verschil op een eerste en tweede plaats. De voorsprong op de nummer drie bedroeg maar liefst 30 punten. Lees meer »

Nieuwe overwinning voor Alfa Romeo in 40e Barcolana

Alfa RomeoDestijds in 1969 waren er 51 jachten aan de start in de Italiaanse Golf van Trieste tijdens de eerste Barcolana race. Toen won ene Piero Napp met zijn jacht Betelgeuse. Bij de start van de 40e editie verschenen er meer dan 1850 zeiljachten aan de 1 kilometer lange startlijn. En deze keer was het Neville Crichton met zijn 100 voet lange Alfa Romeo die de overwinning op zijn naam schreef. In heel licht weer miste hij nochtans zijn start. Lees meer »