Archief - okt 17, 2008

Hugo Boss Open 60 ontmast door visserboot

in

Op twee mijl uit de kust van Les Sables d'Olonne werd vrijdagmorgen 17 oktober de HUGO BOSS Open 60 midscheeps geramd door een vissersboot. De stuurboordzijde heeft hierbij veel schade opgelopen en is de boot ontmast. Of schipper Alex Thomson volgende maand (9 november) ook kan meevaren tijdens de Vendée Globe is nog onduidelijk. Risico's nemen voor deze singlehanded non-stop race om de wereld lijkt geen optie. Lees meer »

Volvo Ocean Race: Delta Lloyd klimt naar 4e plaats op weg naar doldrums

Delta LloydIn de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 oktober 2008 klom de Delta Lloyd van schipper O’Rourke op naar de vierde plaats. Dankzij een late gijp naar het westen en een zuidelijkere koers ten opzichte van de Ierse Green Dragon, profiteerde de Nederlandse 70-voeter eerder van een drukgebied met meer wind. Daardoor schoven ze een plekje op. Nadat Team Delta Lloyd in het eerste etmaal van de etappe achterop raakte, ging het langs de Afrikaanse kust in de aanval. Door op winddraaiingen te anticiperen, werkte de verzekeringsboot zich langzamerhand terug naar de middenmoot. Daarmee doet de enige gebruikte VO 70 uit de vloot van acht het boven verwachting goed. Lees meer »

De 21ste Antwerp Race start 18 oktober

AntwerpraceDe fine fleur van de Belgische en Zeeuwse zeilwereld verzamelt zich in Breskens en Terneuzen. Onder hen de Olympische zeilers Sebastien Godefroid, Evi van Acker en Philippe Bergmans. Ook de winnaar van de voorbije Transat Quebec - Saint Malo, Christophe Bullens is er bij. In de twee jachthavens van Zeeuws Vlaanderen is de drukte al een tijdje aan gang. Voor alle 225 deelnemende jachten is het immers verzamelen geblazen voor HET evenement dat het zeilseizoen sluit: de Antwerp Race. Lees meer »