Archief - okt 21, 2008

Pieter Jan Postma winnaar van de Boerenkool Cup 2008

Afgelopen weekend was de totale nationale Finntop aanwezig op Loosdrecht voor de Boerenkool Cup 2008, georganiseerd door de Finnclub Holland en Het Witte Huis. Er hadden zich 55 deelnemers gemeld, waaronder de jongste generatie finnzeilers die het opnam tegen de vorige generatie Finntoppers als Martijn van Muyden, Wiebe Schippers en Mark Neeleman.
Een stevige bries zorgde voor mooie zeilcondities. Lees meer »

Volvo Ocean Race: Team Delta Lloyd weer on the move!

Het is hem gelukt! Wonder boven wonder, Martin 'Kusty-Jimbo-en nu ook-MacGyver en Tim de Toolman' Watts heeft het onmogelijke voor elkaar gebokst. Hij heeft het voor elkaar gekregen om uit een stuk deksel (van carbon) een voet te fabriceren waarin de zaling past en waarmee 'het ding' tegen de mast te monteren is. Een waanzinnig creatief kunstwerkje met maar een beperkte hoeveelheid spullen, op open zee, en het werkt! Lees meer »

Vernieuwd Team Jelle Roos goed voorbereid op Nations Cup Qualifier

Komende week zeilt het vernieuwde Team Jelle Roos de Nations Cup Qualifier in Kinsale, Ierland. Het team gaat goed voorbereid van start. Afgelopen weekeinde trainde het team in een door de J80 organisatie ter beschikking gestelde J80 in Stellendam. De Nations Cup Qualifier wordt van 21 t/m 24 oktober in Ierland en dient als kwalificatie voor de Grand Final in Brazilië in maart 2009. De Nations Cup is een wereldwijde competitie bedoeld om ’s werelds beste matchraceland te vinden en het matchracen verder te bevorderen. Lees meer »