Archief - okt 30, 2008

Volvo Ocean Race: een zware nacht achter de rug maar met nieuw record

Green DragonAfgelopen nacht heeft een stormachtig koufront met windstoten tot 40 knopen, enorme golven en wrede squalls de 8 deelnemers aan de Volvo Ocean Race lelijk getergd. Ericsson 4 kon meerijden met het front, brak het 24 uurrecord door de magische 600 zeemijl te overschrijden en zag haar voorsprong op Puma tot 76 zeemijl groeien. Telefonica Black kreeg het meest te verduren en liep behoorlijke schade op. Lees meer »

Portimao Global Ocean Race: Michel Kleinjans even in de problemen

Roaring FortyVandaag donderdag 30 oktober bereikte ons verontrustend nieuws vanaf de Roaring Forty van Michel Kleinjans. Ons Belgisch solo zeiltalent is onderweg in de Portimao Global Race van Portimao naar Kaapstad, een rakske van 7000 zeemijl. En dat solo op een Open 40. Op dit moment heeft hij ruim 550 zeemijl voorsprong op zijn enige solo belager, terwijl hij overall op de tweede plek zeilt, slechts 160 zeemijl achter de dualhanded leiders op Beluga Racer. Lees meer »

Wie stelt mini-J matchracing team samen en gaat de strijd aan op het Galgenweel?

Start mini J'sHet zeilseizoen nadert zijn einde, de jachten hebben een spirakje tot Antwerpen gevaren en de verschillende eenheidsklassen hebben hun kampioenschappen afgewerkt. De boten worden opgeborgen maar als toetje wordt nog de zesde editie van het matchracen met de mini J’s georganiseerd. Dit gebeurd door de VVW Recrea vzw op het Galgenweel in Antwerpen. De vorige edities waren telkens een succes omdat er erg veel leuke teams deelnamen en het spelletje hen wel kon boeien. Fun is het belangrijkste! Lees meer »

Mumma Duck Racing Team stimuleert deelname Tour de France à la Voile 2010

Mumma DuckMumma Duck, is als de vriend die je thuisbrengt als je teveel gedronken hebt, je ouders verteld dat er iets in je drank gedaan is. Mumma Duck is ook een nieuw Nederlands zeilteam: opgestart door Jan Lokhorst en Remko Buijink, heeft het als belangrijkste doelstelling te genieten van het wedstrijdzeilen op een fantastische boot. Samen met drie andere teams is het aantal potentiële Nederlandse teams in de Tour de France à la Voile 2010 op 4 gekomen. Dit feit, gecombineerd met een mogelijk NK Mumm 30 in 2009, lijkt op een regelrechte opleving van de Mumm 30 klasse in Nederland. Lees meer »

Francis Joyon op IDEC vertrokken voor aanval op solo zeilrecord Route Discovery

IdecDe Franse solo zeiler Francis Joyon, die zowat 8 maanden terug nog het zeilrecord solo rond de wereld op een fenomenale manier op 57 dagen zette, is nu met zijn maxi trimaran IDEC vertrokken voor alweer een recordaanval. Deze keer wil hij de oversteek tijd van de Discovery Route scherper stellen. Dit is de route die ene meneer Christopher Columbus zeilde toen hij in 1492 Americas ontdekte, al dacht hij zelf dat hij India had gevonden. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen