Archief - okt 8, 2008

Olympische zeilers strijden in de Rotterdamse haven om NCK Teamzeilen

NCK TeamzeilenVoor de derde keer wordt in de Rotterdamse Maashaven het NCK Teamzeilen bevochten. Op 18 en 19 oktober strijden twaalf Nederlandse zeilverenigingen, waaronder alle vijf de Rotterdamse verenigingen, om de Blauwe Wimpel Teamzeilen. Tal van internationale toppers, waaronder de gebroeders Sven en Kalle Coster, Carolijn Brouwer, Merel Witteveen en Peter Peet, maken deel uit van de diverse bemanningen. Lees meer »

Aanstaande weekend al wat oefenen tijdens de Mossel- en Springerrace

Logo Terneuzen TrophyHet Terneuzen Regatta comité heeft het genoegen U uit te nodigen voor de Mosselrace & Springerrace. Deze wordt gehouden op de Westerschelde en start vanuit Terneuzen op zaterdag 11 en zondag 12 oktober 2008. Ideaal om het startgebied van grote Antwerprace zus al wat te verkennen. De wedstrijd is open voor alle gemeten en ongemeten zeiljachten. Afhankelijk van de weerscondities zullen iedere dag 1 of 2 wedstrijden gehouden worden. Lees meer »

De Antwerprace nadert, maak je op voor een zeilspektakel zonder weerga

Finish 2006De 21ste Antwerp Race wordt op zaterdag 18 oktober ‘08 gevaren. Maar liefst 225 kajuit-racejachten koersen dan de Schelde op naar Antwerpen vanuit Breskens en Terneuzen. De grootste zeilrace van Vlaanderen en Zeeland finisht ter hoogte van het Zuidterterras. De organisatie is in handen van vijf Antwerpse watersportverenigingen plus een Zeeuws-Vlaamse, onder het voorzitterschap van de Vlaamse Vereniging voor Watersport / Antwerpen. Lees meer »

33e editie van de winterwedstrijden te Drimmelen begint op 2 november

Winterwedstrijden DrimmelenDe wedstrijdscommissie van WSV Biesbosch heeft het genoegen U voor haar winterwedstrijden te Drimmelen uit te nodigen. Het is alweer de 33e editie van deze winterwedstrijden te Drimmelen. De wedstrijden worden gehouden op de rivieren Amer, Merwede en Hollandsdiep. Aan deze winterwedstrijden kunnen in principe alle kajuitzeilboten meedoen, de wedstrijdcommissie kan met het oog op veiligheid extreem langzame schepen uitsluiten van deelname. Lees meer »

Eerste Hylper Hurdsilerij groot succes

Imposante AkenOp 13 en 14 september is in Hindeloopen (Hylpen) voor het eerst de Hylper Hurdsilerij georganiseerd. Door de deelname van 35 aken is dit evenement in één klap het grootste aken evenement van Nederland. De vijf korte baanwedstrijden zorgen in combinatie met het weer (lekkere wind en volop zon) voor een mooi en spannend zeilweekend. Al in de eerste wedstrijd melden zich de kandidaten voor de hoofdprijs. Al blijft het spannen tot en met de laatste race. Lees meer »