Archief - mrt 2008

Nederlandse Yngling-kernploeg vanaf 1 april in actie op EK in Spanje

Yngling teamVan dinsdag 1 tot en met zaterdag 5 april 2008 wordt in Blanes het Europees Kampioenschap in de Yngling klasse gevaren. In januari stonden maar liefst twee van de drie kernploegteams van drie dames op het podium tijdens de Olympic Class Regatta in Miami. Het daaropvolgende Wereldkampioenschap in Miami pakte voor de negen zeilsters echter minder succesvol uit. Tijdens dit Europees Kampioenschap kunnen de acht overgebleven Oranjezeilsters zich daarvan herstellen maar de nadruk ligt nu op het testen van materiaal onderweg naar de Olympische Spelen in China. Lees meer »

maart 31st

International OPTISPRING Regatta 2008 werd top evenement

OptimistAfgelopen weekend werd de International Optispring Regatta gezeild vanuit Stellendam op de Haringvliet. De wedstrijd, een organisatie van de Belgische Optimist-klasse in samenwerking met WSV Helius, stond onder leiding van Peter De Jeu en Frank Beverwijk. Door de voorspelde harde wind haakten in extremis nog enkele deelnemers af, maar uiteindelijk kwamen 144 zeilers aan de start, naast de beste Benelux-zeilers, ook internationale toppers uit Denemarken, Spanje, Frankrijk, Groot-Britannië, Duitsland en Zweden. Lees meer »

Laatste IJspegel 2007-2008, spinnakerzondag, seizoen Scheveningen, zomertijd

IJspegelZaterdagavond geeft Post Ouddorp windkracht 7 op voor zondagmorgen, de laatste IJspegel van het winterseizoen. Uiteraard is het comité er op gebrand te kunnen varen. Een spetterend einde van de IJspegelserie staat hoog op het prioriteitenlijstje. Door de stormwaarschuwing van Ouddorp gaat men wat bezorgt ter kooi. Tenslotte is het morgen de dag van de champagne, de oesters en de te verloten spinnaker. Lees meer »

maart 28th

GENERAL TAPIOCA is 85 kg oesters rijker

General TapiocaDe alom gekende en ondertussen overal gevreesde halftonner GENERAL TAPIOCA kende al een zeer goedgevuld seizoen 2007.

Met een mooie 3de plaats in de AZAB én een zelfde stek op de Half Ton Classics Cup in Dublin, zette het glimmend rode oudje van Philippe Pilate & Co het jaar 2008 in met een knalprestatie:
tijdens de Spi Ouest France liet ze in IRC klasse 5 meer dan 60 concurrenten achter zich. Lees meer »

maart 27th

Aankondiging INTERNATIONAL OPTISPRING REGATTA 2008

vloot OptimistenHet komende weekend, 29 en 30 maart 2008, organiseert DOCB – de Belgische Optimist Class - samen met WSV Helius uit Hellevoetsluis haar jaarlijkse International OPTISPRING regatta vanuit Stellendam Marina op de Haringvliet, Nederland.

Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement werd de limiet van het maximum aantal deelnemers bereikt. Lees meer »

33e America’s Cup: terug naar de rechtbank

AlinghiGisteren, woensdag 26 maart 2008.

De Société Nautique de Genève (SNG) heeft na een afgesprongen meeting met de Golden Gate Yacht Club (GGYC) beslist om terug naar de rechter te stappen.

Rechter Cahn zal nu gevraagd worden om de juiste data van de 33e America’s Cup vast te leggen, zoals beschouwd werd in zijn uitspraak van 19 maart 2008. Lees meer »

Hydroptère terug te water met maar één doel: de 50 knopen snelheidsgrens doorbreken

De Hydroptère is gisteren, woensdag 26 maart, in de loop van de namiddag aangekomen in de haven van La Trinité sur Mer (FRA).
Men heeft de afgelopen 6 maand in een werf aan de configuratie van de futuristische trimaran gewerkt. Een configuratie gericht op pure snelheid en met maar één doel voor ogen: de mythische kaap van 50 knopen snelheid onder zeil passeren. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen