Archief - mrt 20, 2008

Princess Sofia Trophy: Nederlandse 470 dames en heren zeilteams op medaillekoers

PostmaPalma de Mallorca, 20 maart 2008 (dag 5). Sven en Kalle Coster in de 470 klasse starten in de allesbeslissende Medal race, net zoals Marcelien de Koning en Lobke Berkhout bij de dames in deze klasse, in derde positie.
Theoretisch maken beide teams nog kans op goud maar de Koning en Berkhout hebben de beste papieren. De drievoudige wereldkampioenen staan maar vier punten achter nummer een. Lees meer »

Spi Ouest France Bouygues Telecom

La TrinitéDe dag voor het event.
La Trinité begint vol te lopen met zeilers en zeilsters. De haven ligt overvol en op de kade staat er een rij met boten op trailers te wachten om het water in te gaan. Hier en daar zie je mensen in spiksplinternieuwe pakken rondlopen, het professionalisme druipt ervan af.
Maar de mensen die hier al langer komen weten dat de locals in hun oude gele oliejekkers degene zijn die het moeilijkst te verslaan zullen zijn. Lees meer »

Nederlandse Hobie Cat’s jeugdteams zetten koers naar Zuid-Frankrijk

Rob SprijZaterdag 22 maart start de drie dagen durende krachtmeting tijdens het ‘Criterium des Fleurs’ in Sainte-Maxime - Frankrijk. Hobie Cat Holland heeft haar Nissan en Zwitserleven jeugdteams inmiddels de Route du Soleil op gestuurd om ze aan dit jaarlijkse catamarangeweld mee te laten doen.
Via deze weg kunnen de jeugdteams zich, in een goed vertegenwoordigd internationale deelnemersveld, goed spiegelen hoe ze er dit seizoen voor staan. Lees meer »

Sarah Steyaert (FRA) wint wereldtitel 2008 Laser Radial, Evi Van Acker ontgoochelt

Evi Van AckerDe laatste dag van de 2008 Vrouwen Laser Radial Wereldkampioenschappen in Nieuw Zeeland werd er één om snel te vergeten voor Evi Van Acker. Ons Belgisch zeiltalent ontgoochelde zwaar met een 47e en 20e plaats. Haar slechtste dag van het WK, waardoor ze maar net binnen de top 10 eindigt. Het was verrassend de Française Sarah Steyaert die de titel op haar naam schreef, na een sensationele slotdag. Immers, de Chinese favoriete Liija Xu werd in de laatste race gediskwalificeerd, wat haar uiteindelijk het goud kostte. Lees meer »

BMW Oracle wint opnieuw, in de rechtzaal

BMW OracleDe rechter van het hooggerechtshof te New York, Herman Cahn, heeft de nieuwe argumenten aangebracht door Alinghi van tafel geveegd, en zijn uitspraak van november vorig jaar bevestigd. Hiermee wordt BMW Oracle de Officiële Challenger. Alinghi heeft de beslissing aanvaard en gezegd niet meer in beroep te zullen gaan. Hierdoor is een tête à tête tussen het Zwitserse en het Amerikaanse syndicaat een feit. De America’s Cup zal dus in 2009 gevaren worden tussen twee teams, en alleen tussen die twee teams, en dat op een multihull. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen