Archief - mrt 23, 2008

HiFi als eerste over de finish lijn in de Rolex China Sea Race

HiFiEen aantrekkende wind afgelopen nacht ter hoogte van de westkust van de Filippijnen gaf de leiders een zetje richting finish lijn in de Subic Baai van de Filippijnen. Net voor de middag op paaszondag, lokale tijd, was het de Wellbourn 52 HIFI van Neil Pryde die de line honours voor zich nam.
Met 71 uur 35 minuten en 42 seconden kwam het vorige record op naam van Whitbread 60 BEAU GESTE nooit in gevaar. Lees meer »

Princess Sofia Trophy: vijfde plaats Team Zwitserleven met Booth en Nieuwenhuis

team ZwitserlevenOp vrijdag 21 maart 2008 eindigde Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis op de vijfde plek in de Tornado-klasse van de Sofia Cup. Het woei met 20-25 knopen hard in Palma en de golven waren steil. Vijf van de slechts acht deelnemers kwamen over de finale finishlijn. De oranjezeilers waren in een felle strijd verwikkeld om de bronzen medaille, maar trokken uiteindelijk aan het kortste einde. In het algemeen klassement bleven ze wel de tweevoudige Olympische kampioenen Hagara/Steinacher (AUT) ver voor. Lees meer »

Enkele interessante lessen te trekken uit de redding van GROUPAMA

Groupama gekapseisdNa de debriefing van de redding van de bemanning van GROUPAMA 3 zijn er een aantal punten van het rapport aan de oppervlakte gekomen die wellicht menig zeiler zal interesseren. Bij die redding werden 10 zeilers succesvol van de gekapseisde trimaran gewinched. GROUPAMA 3 was op dat moment bezig aan een recordpoging in de Jules Verne Trofee en bevond zich even buiten de kust van Nieuw Zeeland. Lees meer »