Archief - mrt 5, 2008

Na record Route de l’Or gaat Gitana 13 op zoek naar volgend historisch feit

Gitana 13Vorige week verbrak de maxi-catamaran GITANA 13 de recordtijd uit 1998, gevestigd door Yves Parlier en de zijnen, in de Route de l’Or. De afstand New York – San Francisco via Kaap Hoorn werd afgelegd in 43 dagen en 38 minuten, ruim 14 dagen sneller dan de monohull van Parlier destijds.

De cat, eigendom van Groupe LCF Rothschild, voer donderdag 28 februari even na 17 uur GMT onder de beroemde Golden Gate Bridge en finishte na 16’398 zeemijl in de buurt van het beruchte eiland van Alcatraz. Ze haalde daarbij een gemiddelde snelheid van 15,88 knopen. Niet mis, als je herinnert dat ze 5 dagen slecht-weer-verstopppertje speelden net voor de passage van Kaap Hoorn. Lees meer »

International Optispring Regatta 2008

International Optispring RegattaHet hele weekend van 29 tot 30 maart, nog een goeie 3 weken en de International Optispring Regatta gaat weer van start vanuit Delta Sailing Centre Stellendam, aan de Haringvliet. Er wordt deze keer voor de organisatie op het water samengewerkt met de overburen van WSV Helius uit Hellevoetsluis. Helius is niet aan zijn proefstuk toe want zij zijn medeorganisator van de al even bekende van-Uden-Reco-Regatta dat een paar weken later plaatsvindt. Lees meer »

Eerste Antwerp Snipe Cup op het Galgenweel

Voor de aller eerste keer wordt op 8 en 9 maart de Antwerp Snipe Cup georganiseerd, en dit op het Galgenweel. Organiserende krachten zijn Jan Peeters en Maxim Van Pelt in samenwerking met het VVW Galgenweel Race Comite. Talrijke sponsors en media aandacht zorgden er voor dat dit evenement nu al zeker van succes is. Diverse prijzen werden met truck ladingen aangesleept om zeilers uit alle hoeken van de zeilwereld aan te trekken. Zo komt er speciaal uit Valencia, eh, iemand uit een top America's Cup team overgevlogen om in dit zeilevent mee te dingen naar de absolute top. Lees meer »