Archief - mei 2008

mei 30th

Giovanni Soldini wint op Telecom Italia de Class 40 Artemis Transat

Soldini en Telecom ItaliaDe Italiaanse solozeiler Giovanni Soldini heeft aan boord van zijn Telecom Italia woensdag 28 mei, even na 13 uur Franse tijd, de finishlijn van de Artemis Transat in Marblehead, USA, overschreden. Hij heeft daarmee de trans-Atlantische oversteek op het noordelijk halfrond in 16 dagen 22 uren en 11 minuten volbracht. Soldini en zijn eenjarige Proto Class 40 namen reeds de eerste nacht de leiding, vanaf de passage van Kaap Lizard, Engeland. Ze zouden ze niet meer afstaan. Lees meer »

mei 29th

Testvaren met de Rebel

RebelIn het weekeinde van 7 en 8 juni worden er door Fun4sail in samenwerking met JAG marine (BE) en Delta Marina demonstratie dagen gehouden in Kortgene op de kop van de haven. Tijdens deze dagen zullen er vanaf 12:00 uur diverse Rebels in diverse uitvoeringen aanwezig zijn. Bekijk het zo'n beetje als een sportievere versie van een 420. Vervang de symmetrische spi door een asymmetrische spi, haal wat volume uit de kuip en verhoog het drijfvermogen en je krijgt de Rebel. 4,32m lang,11 vierkante meter upwind zeilopp en verdubbel dit maar eenmaal je rond de bovenwindse ton gaat. Waarom kom je zelf niet eens kijkje nemen? Lees meer »

Jonge Oostendse zeilers knap 2de op de 22ste Trofeo Rizotti in Venetië

Van 23 tem 25 mei vond in Venetië (It) de internationale teamwedstrijd Trofeo Marco Rizotti plaats. 18 teams vanuit de hele wereld namen deel aan deze gerenommeerde teamwedstrijd van bijzonder hoog niveau. Uit niet minder dan 4 continenten kwamen landenteams naar Venetië om er op de Adriatische zee deze wedstrijd te zeilen. VVW inside-outside stuurde haar zonen en kijk hoe ze het er van af brachten... Lees meer »

Schuttevaerrace 2008 live te volgen op het internet

SchuttevaerraceDe Schuttevaerrace 2008 vindt plaats op 5, 6 en 7 juni aanstaande. De 26e editie van de race zal, net als vorig jaar, live te volgen zijn op Internet. Zo kunnen thuisblijvers de gehele race vanuit hun stoel volgen. De Schuttevaerrace is de zwaarste combi-wedstrijd in Nederland. Gedurende drie dagen en nachten wordt er gezeild op Waddenzee en IJsselmeer. De zeiletappes worden afgewisseld met hardloop- en wielertrajecten. Lees meer »

3de Twilight Race wordt gewonnen door…

Het is net alsof Marc Claessens het weer speciaal reserveerd voor zijn wedstrijdje op woensdag avond. Hij schuift een biljet van 10 Euro onder tafel naar de weerman en “hopla” we krijgen weer een mooie zonsondergang met T-shirt temperaturen en een zacht briesje. Hoe dat hij het doet weten we niet, we moeten dat ook niet weten, maar hij doet dat goed. Anders dan anders werd er in 2 klasses gevaren om de kleinere bootjes op hetzelfde tijdstip binnen te hebben met de grotere boten. 23 boten deden er mee. Lees meer »

mei 28th

Catamaran opstapdagen 2008 te Muiderzand werden groot succes

Opstagdag MuiderzandEen straffe wind, vaak volop zon met zomerse temperaturen waren voor de opstappers van afgelopen weekend een mooie kennismaking met de sensatie van het catamaranzeilen op Muiderzand. De opstappers werden bij aankomst meteen geconfronteerd met het echte ‘Hobie way of life’ gevoel. Alsof iedereen al jaren in de catamaranscène aanwezig was baanden ze zich een weg door de zitzakken, relaxfauteuils of ging gewoon liggend op het gras ondersteunt met loungemuziek. Al deze ingrediënten vormden de basis van een geweldig weekend. Lees meer »

Oostendebank Race, 2e regatta tellend voor het ONZK, nu zaterdag van start

in

Allard - IRC1 kampioen 2007Aanstaande weekend staat bij de meeste Belgische schippers rood aangestipt. Want zaterdag 31 mei gaat met de 'Oostendebank Race' de 2e manche van het ONZK van start. Vorige maandag kreeg iedere schipper die ingeschreven is voor de Oostendebank Race de ‘Notice of Race’ in zijn/haar mailbox. Niets te vroeg, als je weet dat amper 5 dagen later om 10u55 het eerste waarschuwingssignaal zal weerklinken voor de kust van Blankenberge voor deel één, de ‘long distance race’ Blankenberge – Oostende. Lees meer »