Archief - mei 4, 2008

Hobie Cat’s domineren tijdens EuroCat 2008 in Carnac - Frankrijk

EuroCatBegin mei is het ieder jaar een catamarangeweld van jewelste in Carnac - Frankrijk. Uit alle windstreken komen zeilers om zich te profileren tijdens de verschillende wedstrijden, van kortebaan tot de prestigieuze langebaan wedstrijd, op het 22e EuroCat 2008. Hobie Cat wist tijdens de langebaan wedstrijd de gehele top 5 te beheersen, waar de Nederlanders Heemskerk en Tentij uiteindelijk met de eer mochten gaan lopen. Lees meer »

Nieuwe Mean Machine TP52 proeft voor het eerst champagne en zout water

in

Mean Machine TP52Er is aan de nieuwe TP52, ontworpen door Rolf Vrolijk, 5 maanden intensief gewerkt en gebouwd in Nieuw Zeeland. Er is 5 weken gereisd om in het trainingscenter te Valencia, Spanje, te geraken.
Vrijdag 2 mei werden de eerste proefvaarten gezeild en vandaag, zondag 4 mei, werd het nieuwe speeltje van Peter de Ridder gedoopt in ‘intieme kring’. De eerste reacties zijn in elk geval veelbelovend Lees meer »

Dutch Youth Regatta: Hobie Cat Nissan jeugdteam overall tweede

Dutch Youth RegatteVan 1 t/m 4 mei is in Workum de jaarlijkse Dutch Youth Regatte gehouden. Ruim 700 boten namen hieraan deel, van optimist tot Hobie Cat. Ondanks zeer uiteenlopende zeilcondities wist het Nissan jeugdteam Sprij/Pauli een mooie overall tweede plaats neer te zetten. Aangezien beide heren pas sinds half maart met elkaar opvaren is met dit resultaat overduidelijk een stijgende lijn in hun prestaties waarneembaar. De dames van het W-Pro jeugdteam wisten overall als vijfde te eindigen. Lees meer »

RORC North Sea Regatta

PleomaxNa de snelle en niet onbewogen Vuurschepen Race, zou de North Sea Race meer een tactisch schaakspelletje worden. De weergoden voorspelden minder wind, maar met de nodige shiften, en ze hadden tevens beloofd minder regen op zee te laten zien, maar wat de temperatuur betrof konden er geen regelingen gemaakt worden (tja, je kan niet alles willen eh). Checkmate heeft een aanvaring gehad met een Engelander en is naar het schijnt zo danig toegetakeld dat de Commodores Cup in het gedrang komt. Formidable startte te vroeg en moest terug draaien. Bij dit manoeuvre haakten ze achter de pin end. En de Allard bleek zijn genua 4 te zijn vergeten. Lees meer »

De Vuurschepen Race

Of met andere woorden, van Scheveningen naar Harwich mits een paar boeien onderweg te eren. De weersvoorspellingen vertelden ons 30 kn plus, zwaar bewolkt met regen, en bij het buiten varen stond er slechts een 12knoopjes wind en het zonnetje scheen alsof het door iemand besteld was. Alle grote jongens waren buiten om te komen spelen, je zag o.a. winnaar van 2007 Roark, recordhouder Noordzee oversteken Pleomax, de schrik van elk roerblad Daikin Airco, Eclectic, Sjambok (ook met een nieuw roer), Fred Imhoff met zijn nieuwe J109 en nog vele andere. Lees meer »

Oostende – Ramsgate: 60-tal boten aan start van 1e race ONZK 2008

in

start Oostende - RamsgateDe 1e race van het ONZK 2008 bracht een 60-tal deelnemers van Oostende (BEL) naar Ramsgate (ENG). Van alle ingeschreven boten startte enkel GENERAL TAPIOCA niet, vanwege motorproblemen. De meteo voorspellers spraken van een zuidzuidwestelijke wind, zo’n 4 Bft sterk. Die zou later op de dag gaan ruimen en afnemen in kracht, we weten ondertussen beter. De eerste start met de CR klasse was voorzien om 08u00. Wijzelf werden met 24 andere IRC1 concurrenten weggetoeterd om 08u30. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen