Archief - jun 2008

juni 30th

Team Rood van start in sterke Commodore’s Cup 2008

RoarkOp maandag 30 juni gaat Team Rood van start in de sterke Commodore’s Cup 2008. Dit tweejaarlijkse offshore evenement in Cowes (UK) staat open voor landenteams bestaande uit drie volledig bemande jachten. Die komen uit in de klassen groot, medium en klein. Het eindresultaat is het gemiddelde van de drie afzonderlijke klasseringen. De Holmatro ING Swan 42 van schipper Lennard van Oeveren, de Roark Grand Soleil 43 van Kees Kaan en de Rosetta from the Rocks Dehler 36 van Radboud Crul bundelen voor deze gelegenheid de krachten. Lees meer »

De Tour de France à la Voile 2008 trekt zich op gang

Tour de voileDit weekend werd in het Noordfranse Duinkerke het startschot gegeven van de Tour de France à la Voile. Zevenentwintig team schoten er uit de startblokken voor een unieke zeilregatta rond Frankrijk. Op 24 juni, na de laatste manche in Hyères, kennen we dan de eindwinnaar. Zaterdagavond werden tijdens de officiële openingsceremonie alle 27 teams voorgesteld aan het grote publiek: elke schipper werd hierbij vergezeld door een jong zeilertje uit één van de omliggende zeilscholen. Lees meer »

Zeelandwedstrijden in de SLAM Deltaweek 2008 beleven heftige start

X-43 StortemelkDe SLAM Deltaweek is een zeilwedstrijdevenement voor kajuitjachten op de Oosterschelde en op de Noordzee voor de Zeeuwse kust. Er nemen per jaar rond de 150 zeiljachten aan deel. Daarmee is de Deltaweek het grootste meerdaagse zeilevenement van Zuid-West-Nederland. Het grootste aantal deelnemers vaart tijdens het eerste weekend. En dat eerste weekend van de SLAM Deltaweek is roerig begonnen. Lees meer »

Met brons in Kiel verovert Casper Bouman ticket naar Olympische Spelen in China

Casper BoumanMet een derde plek tijdens de zeilweek in Olympische klassen in het Noord-Duitse Kiel heeft windsurfer Casper Bouman een volle Olympische nominatie verovert. Thierry Schmitter loopt in de 2.4mR-klasse net het goud mis. Bij de Laserzeilers wint Eduardo van Vianen de nationale selectie. Er is echter nog geen volle Olympische nominatie gevaren.
De beslissing valt tijdens het EK in Nieuwpoort in juli. Lees meer »

juni 28th

ICAP Leopard verbetert Round Ireland Yacht Race record met ruim 10 uren

Ireland WestWoensdag morgen iets voor 6 uur is de 100 voet lange Maxi ICAP Leopard van Mike Slade als eerste over de finish lijn te Wicklow gevaren, waar ook al de start gegeven werd van de Round Ireland Yacht Race 2008. Ze stelde daarmee het race record met maar liefst 10 uren, 35 minuten en 10 seconden scherper, 'geholpen' door stormachtige condities gedurende de ganse wedstrijd.
Samen met het record in de Fastnet Race en de een trans-Atlantisch record scoren ze een ware hat trick. Lees meer »

Duits zeiljacht overvallen door Somalische piraten, opvarenden gegijzeld

PiratenDe berichten van piraterij voor de kust van Somalië worden steeds talrijker. En tevens worden de piraten blijkbaar steeds stoutmoediger. Iedereen herinnert zich nog de gijzeling van een Frans luxe zeiljacht, waarbij de bemanning een tijd werd vastgehouden en uiteindelijk bevrijd door de Franse marine. Deze keer hebben ze het gemunt op een Duits zeiljacht, een cruising zeiljacht! Somalische piraten hebben losgeld geëist in ruil voor de vrijlating van een Duits koppel dat ze voordien gegijzeld hadden genomen ter hoogte van de Golf van Aden. Lees meer »

Alfa Romeo en Southern Star eindwinnaars in de Boat International Superyacht Regatta

Alfa RomeoNa 3 race dagen is gisteren, donderdag 26 juni, in Porto Cervo, Italië, duidelijk geworden dat er geen maat stond op Alfa Romeo in de Performance klasse en op Southern Star in de Cruising klasse. Zij scoorden beiden in de 3 wedstrijden van de Boat International Superyacht Regatta gewoon elk 3 paaltjes en lieten op die manier de concurrentie kansloos achter zich, zowel in reëel gevaren tijd als in gecorrigeerde tijd. Alfa Romeo kaapte daarbij bijna alle prijzen weg die er te winnen vielen. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen