Archief - jul 2008

Datum

juli 31st

Circa 45 inschrijvingen verwacht voor Nacra Kampioenschappen 2008

NacraAan de vooravond van de Nacra Kampioenschappen 2008 verwacht de organisatie circa 40 tot 50 inschrijvingen. Op dit moment staat de teller op 26 teams uit zeven landen. De kersverse F18 Wereldkampioenen Coen de Koning en Jeroen van Leeuwen (NED) verschijnen eveneens aan de start voor de kust van het Belgische Duinbergen. Daar zijn de deelnemers te gast bij de Royal Belgian Sailing Club. Lees meer »

44e Delta Lloyd 24-Uurs Race dit jaar een weekje later

24 uursOver ongeveer twee weken ontvlamt het olympische vuur in Beijing, waarmee de Olympische Spelen van 2008 officieel worden geopend. Natuurlijk volgt watersportend Nederland dan de verrichtingen van de nationale zeilequipe. Maar nadat de medailles verdeeld zijn, is er weer volop tijd om zelf mijlen te verslinden. Vandaar dat de 44ste Delta Lloyd 24-Uurs Race dit jaar een week is verplaatst. Op vrijdagavond 29 augustus 2008 klinkt het startschot voor de kust van zestien locaties langs het IJsselmeer, Markermeer, de Noordzee, Gouwzee en Waddenzee. Lees meer »

juli 30th

Er is de Transat, er is de mini Transat, en er is Franck Andreotta

aankomstOp 12 april in de namiddag verliet ene Franck Andreotta Tenerife met slechts één doel, Guadeloupe zeilend bereiken in minder dan 60 dagen. En ja, ik hoor je al denken, heeft den ClubRacer verslaggever nu een zonnesteek opgelopen tijdens zijn vakantie, want dat is toch geen nieuws meer de dag van vandaag. Wel, dezen Franck is gelukt in zijn opzet, alleen deed hij het in een zeilboot van welgeteld 1,72 meter lang! Lees meer »

49erTeam Lefebvre/ Janssens grijpt door pech naast podiumplaats in Travemünde

49er MExTVan 21 tot 27 juli nam het Belgische 49er team Lefebvre-Janssens deel aan de Travemünde Woche in Duitsland. De zeilers kregen schitterende zeilomstandigheden voorgeschoteld. Veel zon en steeds een goede stabiele zeebries. Na een schitterende eerste dag waarin 4 reeksen werden gevaren (3-4-3-7) stond het Belgische team 4de overall. Deze positie konden de jongens nog verbeteren op de 2de dag, die gekenmerkt werd door een harde wind en golven van meer dan een meter, soms zelf twee meter hoog. Lees meer »

juli 29th

Steven Krol en Steven Le Fevre jeugdwereldkampioen 470 klasse

De StevensIn het Poolse Gdynia wisten zeilers Steven Le Fevre (21) en Steven Krol (21) de wereldtitel onder junioren in de 470 klasse te veroveren. Ze wonnen de laatste medal race en hielden daarmee hun grote concurrenten uit Israël Lior Lavie en Yam Amir achter zich. De medal race was ongemeen spannend. Bij de eerste boei lagen de Nederlanders nog op een 3de positie en de Israeliers voor hun. ‘De Stevens’, zoals het team zichzelf noemt, gaven daarna even gas en de Nederlanders wisten de race winnend af te sluiten. Lees meer »

La Solitaire du Figaro van start, Nicolas Troussel wint eerste etappe

FinancoVrijdag 25 juli ging één van dè zeilevenementen van Frankrijk van start, de Solitiare du Figaro.
Maar liefst 50 solisten nemen het tegen elkaar op met gelijke wapens, een monotype van Bénéteau, de Figaro. En allen dromen om dankzij een opgemerkt resultaat een stapje hoger te klimmen op de professionele Franse zeil ladder. De wedstrijd bestaat uit 3 etappes en de tijden worden opgeteld. Lees meer »

Delta Lloyd Cadet World Championships 2008 live uitgezonden op internet

CadetVoor het eerst in de geschiedenis zal een in Nederland te houden WK jeugdzeilen live worden uitgezonden op het internet. De te houden Delta Lloyd Cadet World Championships 2008 voor kinderen van 7 tot 17 jaar zal gebruik maken van het onlangs ontwikkelde tracking-systeem van ChampionChip Sailing. Dit systeem, dat gratis wordt aangeboden aan de 175 deelnemende boten uit 14 landen wordt mede gefinancierd door de nieuwe hoofdsponsor Delta Lloyd. Het evenement vindt plaats van 30 juli tot en met 8 augustus 2008 in Medemblik. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen