Archief - aug 2008

augustus 31st

Winnaars 44ste Delta Lloyd 24-uurs zeilrace bleven op IJsselmeer

De winnaars van de 44ste Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace voeren allen hun rakken op het IJsselmeer. Daar konden dit jaar de meeste mijlen worden afgelegd, terwijl de teams op het Wad verkeerd gokten. Die kwamen door het lichte weer niet goed uit met de stroming en verloren zo kostbare tijd. Ondanks het feit dat op vrijdagavond 29 augustus vanuit Kornwerderzand de grootste startgroep (90 boten) vertrok, eindigde geen van die deelnemers op de eerste plaats. Van de dertien winnaars begonnen er slechts vier in het noorden. Lees meer »

Licht briesje tijdens eerste dag Breskens Sailing Weekend 2008

Vrijdag hebben de 68 deelnemers aan het evenement mogen wachten tot 15.00 uur voor het eerste en enige startsein. "Gelukkig is er toch nog gevaren", was het commentaar van menig zeiler. Met zo weinig wind is het belangrijk dat men tactisch vaart, zeker op stromend water, wat het erg moeilijk maakt. De schepen hebben tegen elkaar gestreden om de Allard Cup in de monding van de Westerschelde. Lees meer »

44ste Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace eindigt in massale eindsprint

Op zaterdagavond 30 augustus 2008 eindigde de 44ste Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace in een massale eindsprint. De vloot van 678 jachten kwam in een lange sliert op de finish voor Medemblik afgevaren. Voor de haveningang ontstond vervolgens een indrukwekkende opstopping van honderden boten, aangemoedigd door de toeschouwers op de kade. Vanwege de onverwachts mooie condities kende deze editie van de zeilklassieker slechts dertien uitvallers. De wind bleef toch doorwaaien en draaide later in de ochtend naar het oosten. Dit alles resulteerde in een voorspoedige race met veel mijlen en gebruinde gezichten. Lees meer »

Inschrijven Light Vessel Race 2008 nog mogelijk

Aankomend weekeinde organiseert de RBSC Zeebrugge de traditionele Light Vessel Race bij Zeebrugge. Op vrijdag 5 september start de race vanuit Breskens om vervolgens in Zeebrugge op 6 en 7 september de inshore race te volbrengen. Of het dit jaar net zo onstuimig wordt als in 2007 is nog onduidelijk, sneeuw was het enige wat toen aan ontbrak. Het aantal deelnemers staat inmiddels op ruim veertig, inschrijven kan tot 3 september. Lees meer »

678 TEAMS aan 44ste Delta Lloyd 24-uurs zeilrace begonnen

Op vrijdagavond 29 augustus 2008 begonnen 678 teams aan de 44ste Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. Kornwerderzand bleek met 90 jachten net als vorig jaar de meest favoriete startlocatie te zijn. Aan de andere kant in Volendam stond de teller op 80. Opvallend weinig tactici kozen voor Muiden, want daar vertrokken 37 schepen. De wind was over het algemeen zwak, waarbij in het noorden de meeste druk werd gerapporteerd. Daar waaide een mooie windkracht drie, terwijl er meer naar het zuiden slechts enkele knopen druk stond. Het lijkt er bovendien op dat veel deelnemers bij dit lichte weer proberen te profiteren van de stroming op het zoute water. Lees meer »

augustus 28th

Record aantal deelnemers aan de voorlaatste Twilight Race 2008

Twilight raceWoensdagavond werd de voorlaatste Twilightrace van dit seizoen gezeild. Onderweg naar Wemeldinge zag het er even naar uit dat het zeilpakkenweer zou worden. Deze vrees was echter ongegrond. We hebben tijdens de hele wedstrijd geen enkel spatje regen gezien en konden zelfs hier en daar een opklaring waarnemen. Met een opkomst van 27 boten werd het record aantal deelnemers verbroken! Tussen de 27 deelnemende boten ook deze keer weer een nieuwkomer, namelijk de Lecas van Christophe Declercq. Lees meer »

augustus 28th

Maxi Trimaran Banque Populaire V te water gelaten in Lorient

Banque Populaire VWoensdag 27 augustus 2008 en ruim 2 jaar na het aankondigen van dit project is de grootste trimaran ter wereld te water gelaten. De 40 meter lange Maxi Trimaran Banque Populaire V is een trimaran van de zogenaamde G klasse. Deze tewaterlating werd tot in de puntjes voorbereid en verliep vlekkeloos, evenals het plaatsen van de 43 meter hoge mast. Het werk van een grote complementaire ploeg en het ultieme bewijs van het Franse kunnen op gebied van nautische constructie. Lees meer »