Archief - okt 2009

oktober 30th

WK Melges 24 in Annapolis USA nadert zijn ontknoping

WK Melges 24 in Annapolis USA nadert zijn ontknopingDe zeer wisselende omstandigheden geven veel veranderingen aan de top. Voor het evenement waren er nog 11 kanshebbers. Dat is met nog 3 races te gaan terug gebracht naar 3. De Nederlandse vertegenwoordiging met Wietze Zetsema aan de helmstok staat op een 24ste plaats. Wietze won in september van dit jaar het Nederlands Kampioenschap Max Fun 25 met 2 vingers in de neus en treft hier een ander niveau. Lees meer »

GUL Grand Prix 2009/10

GUL Grand Prix  2009/10Elk jaar zijn er velen winterwedstrijden zoals; IJspegelrace, Goofies, Grevelingencup, enz...
Al deze wedstrijden zijn voor kajuitjachten maar wat velen niet weten, is dat er ieder jaar ook winterwedstrijden voor High Performance Dinghies worden gehouden. Deze GUL Grand Prix wordt dit jaar voor de 3e keer gehouden. Om ook in de winter een lekker potje te kunnen zeilen is er 2 jaar geleden begonnen met het organiseren van de GUL Grand Prix. Lees meer »

oktober 29th

Heemskerk en Tentij grijpen opnieuw najaarsbokaal

Start Formule 18 klasse MuiderzandOp zondag 25 oktober 2009 werden in Muiderzand de laatste races om de najaarsbokaal 2009 gehouden. Onder pittige condities verschenen 34 catamarans aan de start. Opnieuw kwamen Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij op hun bulthaup Hobie Wild Cat als sterkste uit de strijd. Met slechts negen punten (na aftrek) uit negen verzeilde wedstrijden in oktober toonden zij zich oppermachtig en mochten opnieuw de titel meenemen naar Noordwijk. Lees meer »

oktober 28th

Frits Bratinga wint 200 Myls 'SOLO' 2009

Frits Brattinga met Lady-A winnaar van de 14e 200 myls solo 2009Er verschenen maar liefst 81 zeilers aan de start tijdens de 200 Myls 'SOLO' van 2009. Daarvan hebben 68 zeilers de wedstrijd uitgezeild en nog eens 7 zeilers hebben hun logboek ingeleverd met minder dan 200 gevaren mijlen door de lichte weersomstandigheden. Omdat de verwachting was dat de wind op de derde dag zou afnemen, hebben veel zeilers hun best gedaan zoveel mogelijk mijlen de eerste dagen te zeilen. Lees meer »

oktober 27th

Watersportverbond Topzeilen wil hoger en harder

Watersportverbond Topzeilen wil hoger en harderTijdens een persconferentie in Den Haag maakte de afdeling topzeilen van het Watersportverbond de vernieuwde Delta Lloyd kernploeg bekend. ‘Nederland kan een groot zeilland worden’ zeiden vertegenwoordigers van de bond na de Olympische Spelen van 2008. Iets meer dan een jaar later werden in Scheveningen de plannen gepresenteerd die aan die uitspraak invulling moeten gaan geven. Lees meer »

oktober 26th

FD-duo Tilstra / Van der Pol wint derde HH Memorial Race

De overall winnaars in actieOp zondag 25 oktober 2009 won het Brabantse FD-duo Klaas Tilstra en Paul van der Pol de derde HH Memorial Race. Die ging dit jaar met een recordaantal deelnemers (55) van start bij een stevige en variabele zuidwestenwind. Tilstra en Van der Pol wisten dankbaar gebruik te maken van de condities en planeerden over de vrije baan op de Merwede en Amer. Team Roark liep vroegtijdig aan de grond en moest opgeven. Lees meer »

Sailor meets Sailor gaat heel groot worden

Tielsa tijdens de Whitbread round the World race van 1977-1978Volgende week zaterdag 31 oktober en zondag 1 november is het dan zo ver, Sailor meets Sailor een gezellig samen komen van zeilers uit alle categorieën. Het middelpunt tijdens Sailor meets Sailor zijn de vele Nederlandse en Belgische en Volvo Ocean zeilers die naar Colijnsplaat komen. Er zal veel te doen zijn voor de bezoekers van Sailor meets Sailor, ze zullen in de watten gelegd worden door de uitbaters van de jachtclub, Jacolien de Waard - van de Plasse en Kees Saaman. Lees meer »