Archief - nov 2, 2009

Start winterserie Drimmelen met prachtig deelnemersveld

Start winterserie Drimmelen met prachtig deelnemersveldAfgelopen zondag was het eindelijk zover. Na maandenlange voorbereiding kon het startschot gegeven worden voor de 1e wedstrijd van winterserie in Drimmelen. Met 62 inschrijvingen in 5 klassen mag de 34e aflevering de boeken in als één van de meest succesvolste afleveringen van de afgelopen jaren.
Zondag met een voorspelling zuid-oost 2 tot 3 en toename naar 6 tot 7 was een spannende uitgave voor het comité onder leiding van John Damen en zijn team medewerkers in de starttoren en op het water met de begeleidingsschepen. Lees meer »

Sailor meets Sailor groot succes

Sailor meets Sailor vlagAfgelopen zaterdagmorgen, even over half 11, wapperde de Sailor meets Sailor – vlag in de haven van Colijnsplaat. Hiermee waren de de festiviteiten rond de Nederlandse en Belgische zeilers die ooit aan de Whitbread of Volvo Ocean Race hadden deelgenomen officieel begonnen. Het was de Commissaris van de Koningin voor Zeeland, mevrouw Karla Peijs, die na een korte toespraak samen met Tjerk M. Romke de Vries, deelnemer én overall winnaar van de allereerste in 1973 op Sayula II, de vlag ten top mocht hijsen. Het feest kon beginnen. Lees meer »

Zwaar weer op komst bij IJspegel van 1 november 2009

Zwaar weer op komst bij IJspegel van 1 november 2009Volgens post Ouddorp is het Z-ZO wind kracht 5 golfhoogte bij de Ooster 0,45 m en zijn er stormwaarschuwingen voor Hoek van Holland Z-ZO 7-8. De regen komt met spoed en zal het zicht reduceren tot minimaal. Onze wedstrijdleider heeft vorig weekend zijn cursus bij de ISAF voor International Race Officer afgesloten met een score van 93 % goed. Daar werd geleerd: Varen als het kan en stoppen als het niet meer kan. Lees meer »

Noordzeeclub organiseert meetbriefhouders vergadering

Noordzeeclub organiseert meetbriefhouders vergaderingOp 3 november organiseert de Noordzeeclub de jaarlijks meetbriefhouders vergadering in het Nationaal Denksport Centrum den Hommel te Utrecht. Daar mogen de Nederlandse meetbriefhouders gaan denktanken over het heden en het verleden. Eigenaars zullen ook in de gelegenheid worden gesteld om lastige vragen te stellen en hun ervaringen te delen. Een klassieker die je zeker niet mag vergeten: waarom moet een snelle boot minder snel zeilen in IRC en waarom mag een trage boot trager zeilen in ORC-Club? Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen