Archief - nov 25, 2009

Lage landen duidelijk aanwezig tijdens 16e St. Barth Cata Cup

Afgelopen weekend werd van 20 tot 22 november 2009 in de tropische wateren van St. Barth de 16e editie van de Cata Cup gehouden. Een internationaal deelnemersveld van 35 Formule 18 catamarans verscheen hier aan de start. Onder schitterende zeilcondities werden zowel korte- als langebaanwedstrijden verzeild. De lage landen wisten het podium uiteindelijk goed te vertegenwoordigen. Mischa Heemskerk en Eduard Zanen pakten de eerste plaats. Patrick Demesmaeker en Olivier Gagliani namen het brons mee naar België. Lees meer »

19de Kerstrace te Colijnsplaat komt eraan

19de Kerstrace te Colijnsplaat komt eraanDe 19de kerstrace staat er weer aan te komen, de eerste inschrijvingen zijn al binnen en de discussies over de ratings en starttijden zijn al los gebarsten. Iedereen denk dat de Kerstman daar enige invloed op heeft, dat is dus niet zo. Zijn taak is om deze dag zoveel mogelijk weg te geven en alles goed te laten verlopen. Vorige editie bleek dat toch niet mee te vallen, omdat er altijd situaties voorkomen waar je geen invloed op hebt. Lees meer »

Nederlandse top drie in Aruba Heineken Catamaran Regatta

Moret/Smissaert in actieBij de Aruba Heineken Catamaran Regatta was de competitie vandaag weer op sterkte. De broers Pols gaan nog altijd onbedreigd aan de leiding van de Aruba Heineken Catamaran Regatta. Er was volop actie met enkele capsizes als gevolg. Tien van de vijftien teams konden de stevige zeilcondities handelen. Xander en Marc Pols wonnen beide races, maar voelden vooral in de eerste race toch enige druk van John Moret en Paul Smissaert. Lees meer »

Fransen domineren derde dag WK Dart 18

Fransen domineren derde dag WK Dart 18Twee Franse teams domineerden de derde dag van het WK Dart 18 2009 in Aruba. Titelverdediger Emmanuel Dodé en Fred Moreau pakten overtuigend beide paaltjes. De voormalige wereldkampioenen Thierry en Christine Wibaux klommen naar de derde plek overall. De Engelsen David Lloyd en Joanna Jones-Pierce wisten hun tweede positie te behouden. De Nederlanders deden met drie top tien resultaten ook goede zaken. Het verschil tussen de nummers twee tot en met vier is slechts één punt. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen