Archief - nov 26, 2009

Nieuwe top drie Aruba Heineken Catamaran Regatta

Xander & Mark PolsVlak voor de eerste start in de middag kreeg de open klasse van de Aruba Heineken Catamaran Regatta een fikse bui met stormachtige wind te verduren. De nummers twee John Moret en Paul Smissaert gingen over de kop en vernielden daarbij hun F18 grootzeil.
"Ik ben nog nooit bij 40 knopen gestart", aldus Xander Pols vanaf het strand. Net voor de eerste start in de middag was het raak. Er dreven donkere wolken over en de wind trok aan tot stormachtige kracht. Lees meer »

Britten doorbreken Franse zegereeks bij WK Dart 18

Lloyd & Jones-PierceEindelijk kon het Britse duo David Lloyd en Joanna Jones-Pierce vandaag de Franse zegereeks bij het WK Dart 18 in Aruba doorbreken. Het lukten de Engelsen om één paaltje van de koplopers Emmanuel Dodé en Fred Moreau af te snoepen. De drie geplande races konden plaatsvinden in een toenemende wind, beginnend met circa twintig knopen in de ochtend. De strijd in de Dart 18-vloot was spannend, met het Zwitserse duo Heynisch/Gysi als nieuwkomer in de top vijf. In beide klassen veranderden de podiumplekken. Lees meer »