Archief - nov 30, 2009

Wintertrainingen catamarans in Muiderzand gestart

Wintertrainingen catamarans in Muiderzand gestartIeder jaar wordt in november het startschot gegeven aan de jaarlijkse wintertrainingen op Muiderzand. Alle typen catamarans zijn vertegenwoordigd evenals de enthousiaste bemanning. Het weer is de zeilers ook goed gezind geweest: voldoende wind en niet te koud. De trainingen zijn modulair opgebouwd en bevatten wekelijks de volgende elementen: theorie, oefeningen en natuurlijk wedstrijdtraining. Veel deelnemers bereiden zich hiermee voor op de start van het nieuwe (wedstrijd)zeilseizoen 2010. Lees meer »

Nederlander Pieter Heerema wint Sea Dubai RC 44 Gold Cup

Nederlander Pieter Heerema wint Sea Dubai RC 44 Gold CupNederlander Pieter Heerema en zijn team No Way Back wint de Sea Dubai RC 44 Gold Cup. Het No Way Back zeilteam won de fleet regatta, de DHL Trophy en de RC 44 Championship Tour 2009 voor Artemis, die de overall fleet race gewonnen had. Het scenario voor de laatste racedag kon niet beter voor de RC 44 Championship Tour 2009. 4 RC44's teams maakten op de laatste dag nog kans om de overall uitslag te winnen. Lees meer »

WK Yngling komt naar Nederland

WK Yngling komt naar NederlandDe Yngling Club Holland is erin geslaagd het WK 2010 naar Nederland te halen. En dat doen ze niet zomaar. Nederland presteerde de laatste jaren als nooit tevoren: Zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen, 4 x wereldkampioen, 5 x jeugd Europees kampioen en 1 x Europees kampioen. En dat alles binnen een tijdspanne van 5 jaar. De Yngling Club Holland wil wat terug doen voor de klasse en laten zien dat ze ook op de wal iets geweldig kunnen neerzetten. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen