Archief - dec 2009

december 29th

Christmas Race: Jonge talenten vechten mooie duels uit in Palamos

Christmas Race: Jonge talenten vechten mooie duels uit in PalamosVan 17 tot 22 december werd in Palamos (Noord Spanje, op 80 km van Barcelona) de ondertussen traditionele Christmas race gevaren. Deze klassieker van het Olympische Internationale circuit was toe aan haar 34ste editie. Zoals elk jaar zakten de betere zeilers uit alle koudere Europese landen af naar Palamos voor een laatste trainingsstage en voor de allerlaatste wedstrijd van het jaar. Er was een sterke delegatie uit Nederland aanwezig, terwijl enkel het 49er team uit België de Belgische eer moest proberen hoog te houden. Lees meer »

december 27th

ClubRacer zoekt getalenteerde schrijvers

ClubRacer screenshotVolgend jaar in maart viert ClubRacer zijn 8ste verjaardag. Ik heb ClubRacer de dotcom crisis doen overleven en heb zelfs in volle recessie een compleet nieuwe website gelanceerd. Klaar om in 2010 de populairste zeilwebsite te blijven en daar kan jij deel van uitmaken. We zijn namelijk op zoek naar schrijvers om ClubRacer verder uit te bouwen. Lees meer »

december 26th

Sailing News TV jaaroverzicht 2009

Tijdens de eindejaarsperiode brengt menig uitgever overzichten, lijsten en nog eens lijsten uit. Sailing News TV ook maar dan over onze bezielde en geliefde sport. Leun even achteruit in je zetel of bureaustoel en geniet voor 12 minuten.

december 23rd

Grevelingen Wintercup december telde 157 boten

Grevelingen Wintercup december telde 157 botenHet is weliswaar fris zondag de 13e, maar wanneer je de druilerige, natte, Hollandse weken ervoor in ogenschouw neemt, dan is deze ochtend met volle zon en een 3 tot 4 beaufort een waar Caribisch paradijs. En dat was het ook echt, afgezien van de kerstmuts en het thermisch ondergoed. Een heleboel mensen en wat een hoop boten bijeen: maar liefst 157! Welke winterserie doet dat na? Lees meer »

december 21st

Sydney Hobart preview 3: Benelux deelname - de meteo - goodie bag...

Sydney Hobart preview 3 - LimitIn dit laatste gedeelte van de Rolex Sydney Hobart Previeuw zijn we al te weten gekomen dat de eerste kamp van de 100 voeters op seconden uitgevochten werd en gewonnen door Alfa Romeo. De Rolex Regatta kreeg van elk weertype een proevertje (van 30kn op de eerste dag tot geen wind in het weekend). De Rolex Regatta werd gewonnen door Limit op 1 puntje van Loki. Maar dit zegt natuurlijk niets over de kunst van het offshore zeilen. Lees meer »

december 20th

Coldhanded Cup race met koude handen

Coldhanded Cup race met koude handenHet was uitzonderlijk koud in de nacht van vrijdag op zaterdag. In alle vroegte schraapten de bemanningen van 17 schepen de sneeuw van hun dekken. De wedstrijdorganisatie had zout beschikbaar gesteld om de laatste ijsresten te verwijderen. Het lopend want werd gangbaar gemaakt. Lees meer »

december 19th

Winterserie Drimmelen afgelast!

Winterserie Drimmelen afgelast!De wedstrijdleiding van Wsv Biesbosch heeft vanmorgen het besluit genomen morgen niet van start te gaan. Veel ijs en sneeuw op zowel steiger als de boten maakt dat de veiligheid van de bemanningen niet 100% kan worden geboden.
Morgen. Tevens is het weer morgen dusdanig slecht dat Wsv Biesbosch zeilers niet onnodig de weg wil laten op gaan. Lees meer »