Archief - dec 1, 2009

Team Delta Lloyd doet gooi naar record Lowesoft - IJmuiden

Team Delta Lloyd doet gooi naar recordpoging Lowesoft - IJmuidenMorgenvroeg omstreeks 8 uur doet Team Delta Lloyd een poging om het record Lowesoft - IJmuiden te verbeteren. Het huidige record staat op naam van de Volvo 60 Pleomax en die deed er met schipper/eigenaar Harm Prins 5 uur, 59 minuten en 30 seconden over. Om dit record te verbeteren zal de Team Delta Lloyd Volvo 70 over de afstand van 105 zeemijl een gemiddelde snelheid van meer dan 19 knopen moeten halen. Lees meer »

Britse wedstrijdzeilers opgepakt in Iran tijdens delivery

Britse wedstrijdzeilers tijdens delivery opgepakt in IranDe Iraanse Revolutionaire Garde heeft bevestigd vijf Britse wedstrijdzeilers in de Perzische Golf te hebben opgepakt. Dat meldde dinsdag het semi-officiële persbureau Fars. Het zeiljacht werd op 25 november door Iraanse marineschepen onderschept. Het Volvo 60 zeiljacht 'The Kingdom of Bahrain' was op weg van Bahrein naar Dubai om deel te nemen aan de Dubai-Muscat Offshore Race. Lees meer »

Een enerverende 4de IJspegel

Een enerverende 4de IJspegelAls om half tien de Albatros los komt van de kade blijkt Peter zijn vaantje te hebben vergeten. Er zit niets anders op dan weer even af te meren en het vergeten vaantje, een onmisbaar object bij zeilwedstrijden, aan boord van de Albatros te krijgen. Het is regenachtig weer en de windverwachting zit tussen de 5 en 6 Beaufort uit zuidelijke richting. We gaan op ons oude stekkie voor anker. De eerste zeiltjes vertonen zich al in de havenuitgang. Lees meer »