Archief - mrt 2009

maart 31st

FunRace te Zeebrugge opent officiële CR-kalender 2009

FunRace posterOp 9 en 10 mei gaat de jaarlijkse FunRace weer door te Zeebrugge. Meteen de start van het Cruising Rating wedstrijdseizoen. Uniek aan de FunRace is dat er wordt gekozen om slechts in één klasse te varen, de CR-klasse. Alle CR-gemeten schepen kunnen dan ook deelnemen. Concreet betekent dit dat er dus zowel mini 6.50’s als 55 voeters aan de startlijn verschijnen. Traditiegetrouw wordt er op zaterdag een coastal parcours gevaren. De lengte hiervan zal bepaald worden in functie van de omstandigheden. Zondag wordt er een upwind downwind baan uitgetekend voor het strand van Duinbergen. Lees meer »

maart 30th

René Bleuanus wint overall Winterserie Drimmelen

StartAfgelopen zondag was de laatste uit de serie 2008-2009. Na de 6e race van zondag 22 maart, waarin de start toren nog nooit zoveel general recall vlaggen heeft laten wapperen in de geschiedenis van het winterzeilen, was het afgelopen weekend een oase van rust op de lijn. Tevens werd op 22 maart in klasse 2 de wedstrijd ongeldig gegeven na een aantal serieuze protesten met aanvaringen. Er werd dus best een beetje spanning verwacht tijdens deze race. Echter sportiviteit en gezond zeemanschap had zoals altijd in Drimmelen de overwinning en er werd sportief gestreden. Lees meer »

Daikin Sailing Team wint IJspegel Trophy

DaikinHet Daikin Sailing team is er gisterenmiddag in geslaagd de IJspegel Trophy te winnen. De ploeg rond teamcaptain Frans van der Heijden presteerde gedurende de Scheveningse wintercompetitie het beste in de IRC-klasse. Van der Heijden: “Dit is een welkome overwinning en een mooie opsteker voor komend seizoen.” De strijd om de IJspegel Trophy begon op 12 oktober vorig jaar. Om de twee weken werden op zondag twee kortebaanraces gevaren. Lees meer »

maart 27th

Bokkerijdersrace groeit stilaan uit tot echte zeilklassieker

De ontknoping van de Goofies 2008-2009 zit er aan te komen. Meteen hoog tijd denken ze in Colijns om die andere klassieker te lanceren, de Bokkerijdersrace. Het verlengde weekend van Hemelvaart, van donderdag 21 mei tot en met zondag 24 mei, zal deze jaarlijkse zeilwedstrijd ‘naar de overkant’ aan zijn 26e editie toe zijn. De weersvooruitzichten zijn alles bepalend voor de eindbestemming van deze race, waarin het motto veelzeggend ‘Trek uw plan’ luidt. Lees meer »

maart 26th

Volvo Ocean Race: historische overwinning in Rio voor Ericsson 3

Ericsson 3Deze morgen 10u37 GMT is Ericsson 3 in de baai van Guanabara als eerste over de finishlijn gevaren. Daarmee wint Magnus Olsson en zijn Noorse team de langste en zwaarste etappe van deze Volvo Ocean Race, die de deelnemers van Qingdao, China, naar Rio de Janeiro, Brazilië, bracht. Met 12’300 zeemijlen op de teller is dit zelfs de langste etappe uit de 36-jarige geschiedenis van deze race. En Olsson is met zijn 60 lentes meteen ook de oudste schipper in de race. Hij had met zijn ploeg 40 dagen 5 uren 37 minuten en 57 seconden nodig om het bruisende Rio te bereiken. Lees meer »

maart 25th

Shorthanded.nl brengt OSTAR-ians bij elkaar

Op donderdagavond 5 maart stond de Hiswa even in het teken van de zeilers die in mei de moeder van alle solo-zeilraces, de OSTAR gaan varen. De stichting ShortHanded.nl en het blad Zeilen bracht enkele oud OSTAR zeilers en de Nederlandse deelnemers van 2009 bij elkaar in de Zeilen jachtclub op de Hiswa. Henk Bezemer gaf samen met Hennie ten Dam een inleiding over de route, de alternatieven, de meteo en de ontberingen die de zeilers te wachten staan. Daarna hebben de OSTAR-ians van 2009 iets verteld over hun schepen en verwachtingen. Lees meer »

maart 24th

Volvo Ocean Race: Ed van Lierde keert terug bij Team Delta Lloyd

Op maandag 23 maart 2009 kondigde Team Delta Lloyd twee nieuwe bemanningsleden aan. Ed van Lierde (NED) keert na zijn afwezigheid van twee maanden terug als trimmer. De voormalige Brasil 1-trimmer Marcelo Ferreira (BRA) monstert aan voor de In-Port Race op 4 april. Ferreira won samen met Ericsson 4-schipper Torben Grael tweemaal olympisch goud, eenmaal brons en twee wereldtitels in de Star. De Delta Lloyd gaat naar verwachting op woensdag 25 maart terug het water in. Lees meer »