Archief - apr 2009

april 29th

North Sea Regatta eerste gebruiker Nautisch Centrum Scheveningen

Team Eclectic, overall winnaar 2008 in de IRC 1De Delta Lloyd North Sea Regatta 2009 heeft de primeur en wordt de eerste gebruiker van het Nautisch Centrum in Scheveningen. Twee dagen na de oplevering op 27 mei, zullen de organisatie en de zeilers de nieuwe faciliteiten inwijden. Dit jaar kent het grootste zeilevenement van Nederland wederom een uitbreiding in het aantal klassen, met bijvoorbeeld de Swan 42 en de International 14. Daarnaast wordt het strandprogramma nog spectaculairder dan voorheen. Lees meer »

Heemskerk/Tentij en Sprij/Pauli grijpen voorjaarsbokaal 2009

Heemskerk en Tentij pakken de overwinningNet als vorig jaar grepen Heemskerk en Tentij de mogelijkheid aan om in april zoveel mogelijk prijzen te pakken. De afgelopen weken heeft het duo op Muiderzand gestreden om uiteindelijk de voorjaarsbokaal 2009 naar zich toe te trekken. De week ervoor schreven ze het Formule 18 klassenevenement al op hun naam. Op hun nieuwe Hobie Wild Cat waren ze de directe concurrentie vaak te snel af. Met slechts acht punten uit zes races wisten zij, net als vorig jaar, de prijzenkast in Noordwijk verder aan te vullen. Met een goed gevoel zijn de heren inmiddels afgereisd naar Carnac (Frankrijk) waar ze vanaf vrijdag zullen deelnemen aan EUROCAT 2009. Lees meer »

april 28th

Zeilspektakel Volvo Ocean Race voor kust van Rotterdam

Op dinsdag 9 juni a.s. vindt voor de kust van Hoek van Holland de Delta Lloyd Gate Race plaats. Deze race is onderdeel van de Volvo Ocean Race en voor publiek live te volgen op het water en vanaf het strand van Hoek van Holland. De teams van de Volvo Ocean Race, de zeilrace van V-70 boten van 37.000 zeemijl om de wereld, maken tijdens de Delta Lloyd Gate race een ronde om twee boeien die ongeveer 3 mijl uit de kust liggen. De Delta Lloyd Gate ligt op de route van de 8ste etappe van Ierland naar Gotenborg, Zweden. Van Gotenborg vaart de Volvo Ocean Race vloot naar Stockholm om vervolgens eind juni in St. Petersburg te finishen. Lees meer »

Eerste editie Lenco Regatta als zeer geslaagd de boeken in

Prima zeilcondities op zaterdagDit jaar werd de eerste editie van de Lenco Regatta gehouden. In Lelystad verschenen op zaterdag 25 en zondag 26 april zo’n 37 schepen aan de start. Zonnige, prima windcondities op zaterdag en een perfecte sfeer na de races deed het event voordoen alsof het al jaren bestond. De wedstrijdleiding wist, ondanks de windshifts, het tempo erin te houden en er met gemak 3 races uit te persen. Op zondag liet de wind het grotendeels afweten. Eén wedstrijd bleek het maximaal haalbare, ondanks het geduld van zowel zeilers en organisatie. De regatta kan de boeken in als zeer geslaagd, aldus vele zeilers. Lees meer »

Aquavitesse-Ricoh (ORC-2) wint de Van Uden Reco - Verslag vanuit de kuip

Afgelopen weekend klonk het startschot voor het eerste grote zeilevenement van het jaar voor kajuitjachten; de Van Uden Reco Stellendam Regatta, gehouden vanuit Marina Stellendam aan het Haringvliet in de Zuid Hollandse Delta. Voor het splinternieuwe Aquavitesse-Ricoh team was dit de eerste krachtmeting met de concurrentie in de ORC-2. Het nieuwe zeilteam bestaat uit ervaren en minder ervaren wedstrijdzeilers die allen opgeleid zijn tot Instructeur/ Schipper van Zeilschool en Jachtverhuur Aquavitesse in Bruinisse en Stellendam. Het team is een initiatief van Richard Rot van Aquavitesse en wordt ondersteund door hoofdsponsor RICOH. Lees meer »

Volvo Ocean Race: Team Delta Lloyd verliest eindsprint en wint vertrouwen

De laatste meters met de skyline van BostonTeam Delta Lloyd verloor in de laatste uren van de zesde etappe de eindsprint om de vijfde plek. Met het zicht op de finish wist Telefonica Black (ESP) er toch voorbij te komen. In de vroege ochtend van 27 april om 6.10 uur lokale tijd passeerde de Nederlandse VO70 als zesde de eindstreep in Boston/USA. Het verschil met de Spanjaarden was slechts 22 minuten. Ondanks de teleurstelling toonden schipper Roberto Bermúdez de Castro (ESP) en zijn bemanning zich tevreden over de gevaren race van Rio de Janeiro naar Boston. Lees meer »

Van Uden Reco Stellendam Regatta groot succes

Van Uden Reco Stellendam RegattaDe 5e editie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta was niet alleen een record voor wat betreft het aantal deelnemers. Helaas werd ook in afgebroken starts een record cijfer neergezet. Op zaterdag 25 april gingen ruim 150 deelnemende boten in de diverse klassen goedgemutst het water op. De weersvoorspelling hield niet over, maar in de praktijk zag het er allemaal veelbelovend uit. Lees meer »