Archief - apr 15, 2009

Watersportverbond zegt nee tegen vaarbijdrage

Het Watersportverbond is door de vaste Kamercommissie van LNV gevraagd om tijdens een hoorzitting het standpunt over de vaarbijdrage toe te lichten. Tijdens deze hoorzitting heeft bestuurslid, Dhr. Simmers, namens het Watersportverbond kort uiteengezet waarom het Watersportverbond 'nee' zegt tegen een vaarbijdrage, zoals verwoord in het rapport Gabor. Tijdens deze korte toelichting zette de heer Simmers uiteen dat de achterban van het Watersportverbond geen reden ziet dat juist waterrecreanten een aparte bijdrage moeten gaan betalen voor het gebruik van het toervaartnet. Lees meer »

29er 2009: jeugdskiff met volwassen programma

Ruim drie jaar geleden startte de Nederlandse 29er Klassenorganisatie met grote ambities. In 2009 is de 29er – een spectaculaire tweepersoons skiff – in Nederland gegroeid tot een wedstrijdklasse met serieuze trainingen en activiteiten en een aansprekend nationaal en internationaal wedstrijdprogramma. Het Nederlandse wedstrijdveld telt al ruim 30 boten. All over the world zeilen er van deze snelst groeiende klasse al zo’n 1600 boten. Lees meer »

Volvo Ocean Race: Team Delta Lloyd handhaaft zich in top vier van zesde etappe

Delta LloydOp dag vier van de zesde etappe op weg naar Boston/USA, weet Team Delta Lloyd zich te handhaven in de top vier. Na een moeizame start in Rio de Janeiro/Brazilië, steeg de Nederlandse VO70 op zondagavond naar de derde plek om vervolgens nog een plaatsje op te schuiven. Een oostelijke route bracht de Delta Lloyd verder op zee, waar meer wind en minder buien zaten. Telefonica Blue van de Nederlandse schipper Bouwe Bekking gaat aan de leiding, gevolgd door Ericsson 4 en Ericsson 3. Delta Lloyd zakte vanochtend van de tweede naar de vierde positie, met slechts een mijl achterstand op de Zweden. Lees meer »

Red Funnel Easter Challenge Cowes: Verslag door FOXY vanuit de kuip

Team Foxy heeft dit weekend hun nieuwe M.A.T. 12 getest tijdens de Red Funnel Easter Challenge in Cowes. In de IRC 0 klasse hadden zich tien teams ingeschreven, waaronder twee Nederlandse teams met splinternieuwe IRC schepen. Team Foxy met nieuwe M.A.T. 12 en Split2nd met hun nieuwe Salona 42. De concurrentie bestond verder uit enkele Engelse teams en team Tokoloshe, voornamelijk Zuid Afrikanen. Lees meer »