Archief - mei 2009

Gedurfd tactisch zeilen op de derde dag van de Delta Lloyd North Sea Regatta

IRC 2: FRD-XperienceDe wind was de derde dag van de Delta Lloyd North Sea Regatta nog wisselvalliger dan de dag ervoor. Gedurfde tactische beslissingen konden de race maken of breken. Aan het eind van de dag trok de wind flink aan, waardoor de zeilers nog even lekker over de golven voor Scheveningen konden blazen. De meeste kopgroepen liggen nog dicht bij elkaar, wat spannende races belooft voor morgen. Team Van Vuuren won de Yeoman Challenge, die gisteren en vandaag gevaren werd, in het IRC 2 klassement. In de ORC 3 was de escXape de afgelopen twee dagen het beste. Het J22 team van Jeroen de Boer neemt de leiding over van Eelco Blok. Lees meer »

mei 31st

Volvo Ocean Race organisatie wil meer vrouwen aan boord

Meer vrouwen aan boordIn het officiële persbericht waarin de nieuwe regels voor de 2011 editie ter spraken komen lezen we niet alleen dat de Volvo Ocean Race organisatie meer deelnemers aan de startlijn wil maar ook meer vrouwen aan boord wil zien.
Om de vrouwelijke bemanningen tegemoet te komen zullen zij met 12 aan boord mogen zijn, inclusief de media vrouw of man. Dit resulteert in 2 bemanningsleden extra tegenover een volledig mannelijke bemanning. Lees meer »

Paralympisch zeiler Thierry Schmitter pakt goud in Delta Lloyd Regatta 2009

Paralympisch zeiler Thierry SchmitterParalympisch zeiler Thierry Schmitter won de Delta Lloyd Regatta 2009 met gemak en pakte een gouden plak. Tweede werd de Engelse Megan Pascoe.
Schmitter dankte na afloop de organisatie van de Delta Lloyd Regatta en het Watersportverbond voor het feit dat de paralympische zeilers nu ook onderdeel vormen van dit grootste zeilevenement in Olympische klassen in Nederland. Lees meer »

Tactische races tijdens tweede dag Delta Lloyd North Sea Regatta

YachtVision 34.7 van Harry AmsterdamDe tweede dag van de Delta Lloyd North Sea Regatta waren de races tactisch moeilijk vanwege de draaiende, variërende wind. Tijdens één race kon de wind 20 tot 30 graden draaien en oplopen van 5 tot 20 knopen. De Antilope van de Brit Willem Wester, een Grand Soleil 43, gaat in de IRC 1 aan de leiding. In de ORC 2 is deze rol weggelegd voor de YachtVision 34.7 van Harry Amsterdam. Team Roark/Claus & Kaan Architecten ontving vandaag de Hans Horrevoets Memorial Trophy. Lees meer »

mei 30th

Sven en Kalle Coster pakken zilver in Delta Lloyd Regatta 2009

Sven en Kalle CosterPrachtig zeilweer op zaterdag 30 mei in Medemblik: zonnig, warm, met een windje kracht 4/5 uit oostelijke hoek en de kort golfslag die zo typisch is voor het IJsselmeer. Vandaag werden, naast reguliere vlootwedstrijden, ook de eerste medal races gevaren in de 470-klasse bij de mannen en bij de vrouwen in de Laser Radial klasse. Sven en Kalle Coster sloten een bijzonder sterke week in de 470-klasse bij de mannen af met een zilveren medaille. Marit Bouwmeester kwalificeerde zich voor de medal race maar eindigde uiteindelijk als negende overall. Lees meer »

Team Delta Lloyd finisht In-Port Race Galway als zesde

Team Delta Lloyd finisht zesdeOp zaterdag 30 mei 2009 eindigde Team Delta Lloyd als zesde in de In-Port Race van Galway/Ierland. De Nederlandse Volvo Ocean Race campagne miste net wat scherpte en kon daardoor niet imponeren zoals ze dat in Rio de Janeiro en Boston wel kon. De condities waren lastig met een lichte en draaiende wind. De NED 1 wist zich in het gevecht om de punten te mengen, maar kwam uiteindelijk tweemaal als zesde door de finish. Puma sloot de dag winnend af. Lees meer »