Archief - jun 2009

juni 30th

Heemskerk en Tentij pakken thuiswedstrijd tijdens 35ste kustzeilevenement

Heemskerk en TentijEen zeilweekend waar het geduld op de proef gesteld werd. Zo zal de 35ste editie van het Haagse kustzeilevenement bij de zeilers als een weekend met weinig wind de boeken in gaan. Op zaterdag kon er door gebrek aan wind en een dichte zeemist niet gezeild worden. Gelukkig konden de zeilers op zondag toch drie volwaardige wedstrijden varen. In de Formule 18 klasse pakten Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij de overwinning met de zwarte bulthaup Hobie Wild Cat. Inmiddels is het duo onderweg naar België waar volgende week de wereldkampioenschappen Formule 18 zullen worden gezeild. Lees meer »

Benelux deelname aan J/80 Worlds te Santander

in

J/80 Worlds te SantanderVan 04 t/m 11 juli wordt er in de baai van Santander, Spanje, het J-80 Wereldkampioenschap gezeild. Dit jaar met inbreng vanuit Nederland (Team Seagull) en vanuit België (Team Mentaquilibrium). Zij gaan de strijd aan met 125 andere J-80’s uit voornamelijk Spanje zelf, maar ook Frankrijk, Engeland, USA, Italië, Duitsland, Zweden en Estonia zijn erbij. Lees meer »

juni 29th

Watersportverbond en Pieter-Jan Postma beëindigen samenwerking

Pieter-Jan PostmaHet Watersportverbond en Pieter-Jan Postma hebben besloten Postma’s lidmaatschap van de Delta Lloyd Kernploeg te beëindigen. De voorkeur van de sector Topsport van het Watersportverbond ging er naar uit dat Postma onderdeel bleef van de Delta Lloyd Kernploeg. Ook NOC*NSF en Delta Lloyd gaven sterk de voorkeur aan de coachgestuurde aanpak van het Watersportverbond. Postma wil blijven samenwerken met het Watersportverbond maar wil daarnaast zelf eindverantwoordelijk zijn voor zijn zeilcampagne. Lees meer »

juni 28th

Video: Zeilen in lichte, mistige condities tijdens eerste weekend Deltaweek

Zeilen in lichte, mistige condities tijdens eerste weekend DeltaweekDe derde dag van de Deltaweek zeilden de 180 zeilteams ondanks de variabele en draaierige wind een aantal mooie wedstrijden vanuit Zierikzee. 's Ochtends hield de wedstrijdleiding de deelnemers in de haven, omdat er nog geen zuchtje wind stond. Rond half 12 klonken de verlossende woorden 'er is wind!' vanaf de Oosterschelde en ging de uitstelvlag omlaag. Lees meer »

juni 27th

Video: Lichte condities en mistige tweede dag Deltaweek

Lichte condities en mistige tweede dag DeltaweekDe tweede ochtend van de Deltaweek was Zierikzee gehuld in een dikke mist die weigerde helemaal op te lossen. Toch wisten de zeilers de banen op tijd te vinden en konden ze rond half twaalf starten met een lichte wind van zo'n 2 Beaufort. Terwijl de scherpe jachten, rond- en platbodems en sportboten hun wedstrijden zeilden op de Oosterschelde, streden Zeeuwse schoolkinderen in de haven van Zierikzee om de Delta Spetters Cup. Lees meer »

Team Delta Lloyd eindigt Volvo Ocean Race met opgeheven hoofd

Team Delta Lloyd eindigt Volvo Ocean Race met opgeheven hoofdOp de vroege zaterdagochtend van 27 juni 2009 eindigde Team Delta Lloyd (NED) met opgeheven hoofd de Volvo Ocean Race 2008-09. Net voor 7 uur lokale tijd stuurde schipper Roberto Bermúdez de Castro (ESP) de Delta Lloyd voor het laats over de eindstreep. In de finale mijlen naar de finish voor de Russische kust bij St. Petersburg, raakte de Nederlandse campagne de zesde positie alsnog kwijt aan de Green Dragon. Ondanks de zevende plaats in het eindklassement zijn de doelstellingen van de campagne ruimschoots behaald. Lees meer »

Finish Volvo Ocean Race ware thriller

Spannende finish in Sint-PetersburgHet zit erop. Na 37.000 zeemijlen wist Telefonica black gisteravond in Sint-Petersburg de laatste etappe van de Volvo Ocean Race op haar naam te schrijven. De laatste 250 mijl tot de finish werd een flinke strijd gevoerd met Puma, Telefonica Blue en Ericsson 3. Met slechts twee en een halve bootlengte verschil pakte Telefonica black de winst ten koste van Puma. Lees meer »