Archief - jul 2009

juli 30th

610 Voorinschrijvingen voor Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace 2009

Massale finish 24-Uurs zeilrace 2008De teller voor de 45ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace staat een maand voor de start op 610 voorinschrijvingen. Daarvan meldden 449 teams zich voor de Tocht en 161 voor de diverse wedstrijdklassen. Naar verwachting zal dit totaal in de komende weken nog verder stijgen tot rond de 750 deelnemers. Dit jaarlijkse zeilspektakel speelt zich af op het IJsselmeer, Markermeer, de Noordzee en Waddenzee. Op vrijdagavond 21 augustus 2009 klinkt vanaf zestien locaties het startschot en begint de jacht naar de meeste zeemijlen. Lees meer »

juli 29th

Laat ons eens naar Cowes Week gaan...

Cowes Week20 Nederlandstalige teams aan de start tijdens Cowes Week 2009!
Meer dan 1000 boten met meer dan 15 diverse nationaliteiten, bevolkt met een slordige 8500 zeilende sportievelingen van alle leeftijden en verschillende sekse zullen op zaterdag 1 augustus van start gaan op één van de moeilijkste waters van Europa tijdens Cowes Week. Dat landen zoals Nederland en België niet kunnen wegblijven uit een internationaal zeil event zoals dit blijkt uit de wederom grote opkomst van onzentwege. En wat blijkt? We laten ons voornamelijk in het IRC veld zien. En wie gaat er zoal een gooi doen naar lof hier op de Solent? Lees meer »

WK Star zeilen 2009 preview

Europees kampioenen Star 2009 Robert Scheidt and Bruno Prada (BRA)Robert Scheidt, Bruno Prada, Xavier Rohart, Mark Reynolds, Hal Haenel, Pelle Petterson, Anders Ekstrom, Hamish Pepper, Freddy Loof, Mateusz Kusznierewicz, Dominik Zycki, Alexander Hagen. Wat hebben ze gemeen?
Ze zijn allemaal wereldkampioenen geweest in de STAR en komen in de eerste week van Augustus weer aan de start tijdens het WK Star zeilen in Varberg, Zweden. Lees meer »

juli 28th

Heemskerk en Tentij op koers tijdens Westlandcup 2009

Het weekend van 26 en 27 juli stond voor de catamaranzeilers in het teken van de Westlandcup 2009. Een week na het Formule 18 WK in België hadden veel Nederlandse zeilers zich weer verzameld voor deze inmiddels traditionele race. In wisselende weerscondities deden Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij op hun bulthaup Hobie Wild Cat weer van zich spreken. Drie paaltjes en een tweede plaats waren voldoende om opnieuw de Westlandcup op hun naam te schrijven. De race om de ‘Groentecup’ wist Heemskerk voor de vijfde keer op rij te winnen en mocht daarmee de wisselbokaal mee naar huis nemen. Lees meer »

juli 27th

Patrick van Raalte en Debbie Groeneveld Europees Kampioen Sharpie 2009

Europees Kampioen Sharpie 2009In het Portugese Costa Nova zijn Patrick van Raalte (26) en Debbie Groeneveld (27) Europees Kampioen in de Sharpie klasse geworden. Zij wonnen de titel met overmacht voor Joost en Mark van den Hondel. Derde werden Francisco Calao en Antonio Pereira uit Portugal. Van 19 tot en met 24 juli is op verschillende locaties bij Costa Nova Europees Kampioenschap Sharpie verzeild. Deelnemers uit vijf verschillende landen streden om de titel. Lees meer »

Team New Zealand boekt succes tijdens de Audi MedCup 2009

in

Team New Zealand
Emirates Team New Zealand mag de Region of Sardinia Trophy naast de Marseille Trophy in de prijzenkast plaatsen. Dit is hun 2de succes al in de Audi MedCup 2009 want vorige maand wonnen ze ook al in Marseille, Frankrijk. Aan boord zien we stuurman Dean Barker en tacticus Ray Davies. Lees meer »

juli 25th

M34 van Archambault gekozen als nieuwe boot voor de Tour de France 2011

in

M34 van ArchambaultDe M34, gebouwd door de Archambault werf en ontworpen door het Joubert-Nivelt Design team, is gekozen als nieuwe boot voor de Tour de France 2011 uit 23 verschillende projecten uit 9 landen. De M34 zal de Mumm 30 vervangen.
De M34 is een 10.34m. lange, modern uitziende monotype en is 1 meter langer dan de Mumm 30. Met name de modernere zeiloppervlak -en waterverplaatsing verhoudingen, de grotere zeewaardigheid en de gemakkelijkere transporteerbaarheid zijn de opmerkelijkste verschillen tussen de M34 en de Mumm 30. Lees meer »