Archief - sep 2009

september 30th

Volvo Antwerp Race 2009 preview

Volvo Antwerp Race 2009Met Volvo als sponsor klinkt het bijna als een race om de wereld, maar waar de Volvo Ocean Race niet aan kan tippen tegenover de versie hier in de vlakke landen, is dat wij hier 225 Antwerp Race inschrijvingen hebben in plaats van 8! Enfin, komend weekend is het “Life at the Extreme” hier op de Westerschelde met een finish voor de prachtige rede van Antwerpen. Het ziet er naar uit dat het weer de zeilers een zetje in de rug zal geven komend weekend daar de kans op een deftig Westenwindje vrij reëel is. Lees meer »

september 27th

Gitana Extreme wint iShares Cup Amsterdam - Oman Sail Masirah behoudt koppositie in klassement

Gitana Extreme wint iShares Cup AmsterdamDe voorspelde extreem lichte condities bleven gelukkig achterwege tijdens de laatste dag van de iShares Cup op zondag 27 september. De wind trok aan tot zo’n 10 knopen (een dikke 3 Bft), genoeg om het zeilen aantrekkelijk te maken voor zowel zeilers als toeschouwers. Enkele duizenden mensen kwamen af op de activiteiten in de Amsterdamse IJ-haven en zij werden niet teleurgesteld. Lees meer »

september 26th

Gitana Extreme blinkt uit in lichte omstandigheden op dag 2 iShares Cup

Gitana Extreme blinkt uit in lichte omstandigheden op dag 2 iShares CupZeer lichte weersomstandigheden (circa 5 knopen) domineerden de tweede wedstrijddag van de iShares Cup 2009 in Amsterdam. Slechts vier van de geplande zes wedstrijden konden worden gevaren en vier verschillende boten sleepten de overwinning binnen.
Geen spierballen, maar hersenen waren vandaag nodig om te kunnen winnen vandaag in de Amsterdamse IJhaven. Lees meer »

september 25th

Opnieuw aanzienlijke schade tijdens eerste racedag iShares Cup 2009

Oman Sail Masirah wordt gekraandOp vrijdag 25 september werden de eerste officiele wedstrijden gevaren van de Amsterdamse editie van de iShares Cup 2009. Nadat de oefenwedstrijden op donderdag al de nodige actie hadden opgeleverd stelden de negen Extreme 40 catamarans het kleine parcours in de Amsterdamse IJ-haven ook vandaag weer flink op de proef. Soms met desastreuze gevolgen: klassementsaanvoerder Oman Sail Masirah werd aangevaren door BT en bleef achter op het circuit met een groot gat in de bakboord drijver. Lees meer »

Hans Horrevoets Memorial Race ontvangt Roy Heiner en Team Roark

Hans Horrevoets Memorial Race ontvangt Roy Heiner en Team RoarkDe organisatie van de derde Hans Horrevoets Memorial Race ontvangt op zondag 25 oktober zowel Roy Heiner als Team Roark van Kees Kaan. Heiner monstert aan op de familieboot Fast Too van vader Kees Horrevoets. Team Roark, winnaar van de HH Memorial Trophy 2006 en 2009, verschijnt met zijn nieuwe One Design Melges 32 aan de start van deze unieke wedstrijd in Drimmelen. De deelnemers varen een zogenaamde vrije baan, waarbij ze zelf bepalen in welke volgorde ze de verplichte boeien ronden. Lees meer »

Aanvaring tijdens iShares Cup Amsterdam

Aanvaring Ecover tijdens time trial iShares 2009Spectaculaire races op donderdag 24 september, tijdens de mediadag en oefensessies van de iShares Cup. Met zo’n 12 knopen wind waren de omstandigheden prima voor de negen Extreme 40-catamarans in de Amsterdamse IJ-haven (die slechts 875 bij 265 meter groot is). Dat de kade en de andere boten verraderlijk dichtbij zijn ontdekten de bemanningsleden van de Ecover en de Oman Sail Renaissance, die tijdens de afsluitende time trial met elkaar in aanvaring kwamen. Lees meer »

september 24th

Stembus Conny Van Rietschoven Trofee 2009 open tot 1 oktober

Conny Van Rietschoven Trofee 2009De virtuele stembus voor de Conny van Rietschoten Trofee 2009 is nog open tot 1 oktober. Tot die datum is het mogelijk om bijzondere en succesvolle personen te nomineren voor de meest prestigieuze zeilprijs van Nederland. Daarvoor gelden vier categorieën, die alle facetten van de wedstrijdzeilsport vertegenwoordigen. Op die manier krijgt zeilend Nederland zelf een stem in de waardering van topprestaties over de volle breedte. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen