Archief - jan 2010

januari 31st

Dan toch een 33ste America's Cup Match op 8 februari

Alinghi 5Rechter Kornreich van het New York Supreme Court heeft beslist om geen gehoor te geven aan de 'Deed of gift' klacht 'constructed in country' van de Amerikaanse uitdager BMW Oracle Racing voor de 33ste America's Cup Match die gepland staat op 8 februari. Het ziet er dus naar uit dat de match niet eerst in het gerechtsgebouw zal gezeild worden maar wel op het water. Lees meer »

Jules Verne Trophy – Tweede herkansing voor Groupama 3

Jules Verne Trophy – Tweede herkansing voor Groupama 33x is scheepsrecht zeggen ze. Groupama 3 is voor een derde keer gestart aan een recordverbetering van de Jules Verne Trophy. Vandaag om 13u55 en 53 minuten is schipper Franck Cammas en zijn negen koppige bemanning de startlijn gepasseerd ter hoogte van de Créac'h vuurtoren in Ushant (FRA). Het te verbeteren record rond de wereld zeilen via de drie kapen is 50 dagen 16 uur 20 minuten en 4 seconden. Lees meer »

Miami OCR - Geen medailles voor de Nederlandse zeilers

470 damesMarit Bouwmeester had nog kans op een bronzen medaille in de Laser radial klasse. Dat zag er ook redelijk uit tot halverwege het eerste kruisrak. Bouwmeester zeilde hoger en harder gebruikmakend van een bijzondere en extreme stuurtechniek. Maar de scheidsrechters op het water dachten daar anders over. Bouwmeester kreeg een gele vlag voor ‘wrikken’. En dat was haar tweede gele vlag van de week, met andere woorden onmiddellijke diskwalificatie van de medal race. Lees meer »

januari 30th

Zes Nederlanders in vier klassen in de Medal races in Miami

Marit BouwmeesterZes zeilers van de Nederlandse Kernploeg hebben zich in drie verschillende klassen gekwalificeerd voor de medal races van de Miami Olympic Classes Regatta op zaterdag 30 januari 2010. De medal race is de laatste race in elke klasse met enkel de beste tien van het klassement. Er wordt gestreden om de dubbele punten in een korte race. De puntentotaal van alle voorgaande wedstrijden telt mee voor de eindscore. Lees meer »

januari 29th

ONZK prijsuitreiking

ONZKVrijdagavond 12 februari om 20u vindt de prijsuitreiking van het Open Noordzeekampioenschap (ONZK) plaats op de Belgian Boat Show stand van de Vlaamse Yachting Federatie (hal 4, stand 4326). De IRC en CR zeilers (minstens 3 deelnames) ontvangen hier een mooie prijs voor hun resultaten in het Open Noordzeekampioenschap van afgelopen jaar. Lees meer »

Lenco Regatta 2010: thuisblijven is duurder!

Lenco Regatta 2010Op het IJsselmeer wordt op 24 en 25 april 2010 aanstaande voor de tweede keer de Lenco Regatta gehouden, die dit jaar voor het eerst ook is opgenomen in de IJsselmeercup. Deze eerste wedstrijd van het zomerseizoen op het IJsselmeer staat open voor ORC 1 tot en met 5, IRC 1 tot en met 3, Pion, FF 65, Max Fun 25, X35, J22 en een ongemeten klasse. Als lokatie is opnieuw gekozen voor Flevo Marina Lelystad, een gezellige lokatie waar bovendien alle faciliteiten aanwezig zijn. Lees meer »

Miami OCR - Thierry Schmitter aan de leiding in de 2.4R klasse

Thierry Schmitter aan de leiding in de 2.4R klasseEen deel van de Nederlandse kernploeg liet vandaag steken vallen. Maar zeiler Thierry Schmitter doet nog steeds goede zaken op Biscaine Bay. Hij heeft in de 2.4R klasse de koppositie weer overgenomen van de Amerikaan John Ruf. Dat ging niet vanzelf. Eerst liep Schmitter tegen en diskwalificatie aan terwijl Ruf die manche op zijn naam schreef. Maar Schmitter maakte dat tijdens de volgende race weer goed door tweede te worden terwijl Ruf op zijn beurt slecht scoorde.

Laser radial