Archief - okt 2010

oktober 31st

Rolex Middle Sea Race - alle kaarten zijn geschud

TP 52 LuckyDe kaarten zijn geschud, al de boten zijn aangekomen en de meeste bemanningen zijn aan het bekomen van hun kater. De Amerikaanse TP 52 Lucky (foto boven) wint de overall in IRC. Esimit Europe II wint de line honours van ICAP Leopard, en de mini maxi Alegre wordt berekend 2de achter Esimit op slechts 40minuten. De Russische gecharterde Volvo 70 komt er niet echt aan te pas, maar de jongens aan boord hebben wel de tijd van hun leven. 14 boten hebben een DNF (Didi not finish) in IRC, en Wild Joe doet rare dingen na Sicilië. En hoe hebben de Belgen en de Nederlanders het er vanaf gebracht? Lees meer »

oktober 29th

Watersportverbond toont ambitie richting London 2012

Nederlandse KernploegVrijdag 29 oktober vond in het Internationaal Topzeilcentrum in Den Haag de presentatie van de vernieuwde Nederlandse Kernploeg 2011 plaats. Technisch directeur Hans Bouscholte gaf samen met de kernploegcoaches een toelichting op de resultaten in 2010 en de plannen voor het volgende seizoen. Als klap op de vuurpijl maakte sponsor Delta Lloyd bekend de sponsoring substantieel uit te breiden. Lees meer »

Velux 5 Oceans of misery, pain, problems, wipe-outs and … more troubles

Zbigniew Gutek GutkowskiDe Velux is nu meer dan anderhalve week onderweg, en de zeilers, intussen al een heel pak op weg naar de doldrums, kregen elk te kampen met specifieke zeilersproblemen. De sensatie-pers kwijlde eergisteren zowaar bij het zien van de foto van de zwaar toegetakelde Poolse deelnemer, onze ‘Gutek’. Lees meer »

oktober 28th

Maurice Paardenkooper neemt ontslag als Kernploegcoach wegens onrust in de ploeg

Maurice PaardenkooperMaurice Paardenkooper heeft zijn taak als coach van het matchrace programma van de Nederlandse Kernploeg neergelegd. Maurice Paardenkooper heeft Hans Bouscholte, technisch directeur van het Watersportverbond, te kennen te geven dat hij zijn opdracht teruggeeft. Lees meer »

Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee bekend

Conny van Rietschoten TrofeeZeilers en belangstellenden hebben hun stem uitgebracht voor de Conny van Rietschoten Trofee. Inclusief motivering. Op basis van alle voordrachten heeft de onafhankelijke jury de genomineerden en de winnaars bepaald. Dit jaar zijn de volgende zeilers genomineerd: Lees meer »

oktober 27th

Route du Rhum in de startblokken

Route du RhumSinds enkele dagen is het in het fraaie Franse badplaatsje Saint-Malo weer koppen lopen. Om de vier jaar trekt zeilminnend Frankrijk op bedevaart naar de stad van kaper Surcouf en schrijver Chateaubriand om zich te vergapen aan de zeilmachines die zich opmaken voor dé zeilwedstrijd van het jaar: ‘Route du Rhum’. Lees meer »

World Match Racing Tour zeilers krijgen hartslagmeters om spanningsfactor te meten

World Match Racing TourAlle World Match Racing Tour zeilers worden volgend jaar uitgerust met hartslagmeters om de opwinding tijdens het zeilen te meten. Dit als onderdeel van een aantal nieuwe initiatieven om de World Match Racing Tour nog spectaculairder te maken voor het publiek. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen