Archief - nov 2010

november 30th

Solo Challenge Award zoekt Nederlandse kandidaten

Solo Challenge AwardIn 2011 wordt er voor de 4e keer de Solo Challenge Award uitgereikt. De Solo Challenge Award is de prijs voor de beste solo zeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar. De Solo Challenge Award wordt uitgereikt tijdens het Shorthanded Gala 2011. Dit zal plaatsvinden op donderdagavond 27 januari in Scheveningen in het clubhuis van de Jachtclub Scheveningen, Jachtclub at Sea. Lees meer »

november 29th

Roark en Escxape winnen IJspegel Race van 28 november 2010

Roark en Escxape winnen IJspegel RaceDe nacht breekt als we langs wit berijpte weilanden naar Scheveningen rijden. De nieuwe dag ontwaakt. Het is 3 graden onder nul. In Scheveningen ligt de Albatros niet langs de kade. Bij nader informeren blijken alle spullen al op de Estrella te liggen en is deze bedrijfsklaar voor de IJspegel. Aan boord treffen we de schipper, Willem Varkenvisser genaamd, mede Jachtclublid van Scheveningen en trotse eigenaar van de visboot Flying Cloud. Lees meer »

november 28th

Kiwi's houden het beste voor het einde in Dubai

De beide topfavorieten lieten zich in de halve finales op geen enkel foutje betrappen en zo kwamen BMW Oracle Racing Team en Emirates Team New Zealand zaterdag uit in de finale van de Louis Vuitton Trophy in Dubai. De laatste keer dat we de beroemde IACC zeiljachten mochten zien matchracen. Jammer, want de afgelopen Trophy bewees dat ze garant staan voor messcherpe zinderende duels. Lees meer »

Alinghi doet niet mee aan de 34ste America's Cup in 2013

AlinghiVoormalig America's Cup houder Alinghi uit Zwitserland zal in 2013 geen poging ondernemen om de trofee voor een derde keer binnen te halen. Alinghi woordvoerder Paco Latorre vertelt dat de huidige format het voor het team onmogelijk maakt om te participeren in de 34ste America's Cup. Lees meer »

Tour de France à la Voile komt in 2011 naar Blankenberge

Tour de France à la VoileHet mega zeilevenement Tour de France à la Voile komt volgend jaar zo goed als zeker, ergens in de periode eind juni - begin juli 2011, naar de Belgische badstad Blankenberge. De Tour de France à la Voile werd in 1978 voor het eerst als zeilvariant op de wielertour georganiseerd en is ondertussen uitgegroeid tot een zeilevenement van wereldformaat. Lees meer »

november 26th

Start van de halve finales in de Louis Vuitton Trophy

Op vrijdag 26 november starten de halve finales van de Louis Vuitton Trophy. BMW Oracle Racing team heeft overtuigend de voorrondes gewonnen in Dubai met een overduidelijke 13 tegen 2 score. Hiermee heeft het Amerikaanse team ook het recht verworven om haar tegenstander uit de overige 3 halve finalisten te kiezen. En de keuze van de Amerikanen viel op het Frans/Duitse team van All4One. De andere halve finale zal gezeild worden tussen Emirates Team New Zealand en Mascalzone Latino Audi Team. Lees meer »

november 25th

Marit Bouwmeester wint Conny van Rietschoten Trofee 2010

Marit BouwmeesterOp donderdagavond 25 november werd Marit Bouwmeester uitgeroepen tot winnares van de Conny van Rietschoten Trofee 2010. De uitreiking vond plaats in de Sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam in het bijzijn van een groot gezelschap dat in de Nederlandse zeilwereld een rol van betekenis vervult. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen