Archief - feb 10, 2010

Rainbow JH2: een J klasser met een toekomst

De kielplaatsing van Rainbow JH2Onder grote belangstelling vond vrijdag 22 januari j.l. de kielplaatsing van Rainbow JH2 plaats. Harold Vanderbilt liet de originele Rainbow in 1934 bouwen om de America’s Cup te verdedigen tegen de Endeavour. Rainbow won de Cup! In 1940 werd het schip verkocht als schroot en gesloopt. Op basis van de originele tekeningen heeft Gerard Dykstra & Partners een herontwerp gemaakt voor deze onder Nederlandse vlag varende J klasser. Lees meer »

Laser SB3 Class Belgium ziet het levenslicht

Laser SB3 Class Belgium ziet het levenslichtDe huidige eigenaars van de Belgische Laser SB3’s hebben zich verenigd onder de vorm van een VZW. Het enthousiasme onder deze wedstrijdzeilers is groot, en ze nemen hun verantwoordelijkheid op om deze eenheidsklasse leven in te blazen in ons landje. Lees meer »

America's Cup weeral uitgesteld

America's Cup weeral uitgesteldOm 9u vanochtend werd uitstel (AP) vlag gehesen en Alinghi en BMW Oracle Racing gingen in standby modus. Wedstrijdleider Harold Bennet vertelde dat de uitstelvlag gehesen werd wegens de overblijvende golfslag die gisteren opgebouwd werd toen er een sterke Noordelijk bries stond. Gedurende de middag werd de AP vlag boven de A vlag gehesen en dat wil zeggen dat er vandaag weeral niet geracet wordt. America's Cup Race 1 staat nu gepland op vrijdag 12 februari om 10u. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen