Archief - feb 7, 2010

Belgian Yachting Awards

Belgian Yachting AwardsOp vrijdag 5 februari organiseerde ons aller KBYV haar jaarlijkse kampioenenhulde in het stemmige clubhuis van de BRYC. Lang geleden dat ze daar nog eens zoveel volk hadden gezien. Zelfs voor de lokale bridgers was er geen plek die avond. Tijdens zijn voorwoord legde Peter van de Bossche, de voorzitter van het KBYV, uit waarom hij deze keer niet voor Flanders Expo had gekozen: op 12 februari vertrekt immers iedereen op skivakantie. Lees meer »

That the best may win…

That the best may win…Maandagochtend 8 februari om 10u06 geeft Harold Bennet, Principal Race Officer, het startschot van de eerste manche van de 33ste America’s Cup. Hij zal dat doen nadat hij van het wedstrijdcomité van de Société Nautique de Genève daartoe het groene licht groene licht heeft gekregen: eerst moet immers beslist worden of de weersomstandigheden het wel toelaten om te zeilen. En wat denkt u dat dat wedstrijdcomité gaat besluiten wanneer er meer dan 15 knopen wind gemeten wordt? Juist ja. Te gevaarlijk… Lees meer »

Goofies zeilrace voor het eerst in 25 jaar afgebroken

Goofies zeilrace voor het eerst in 25 jaar afgebrokenSlecht en verder afnemend zicht heeft de organisatoren van de Goofies zeilrace voor het eerst in 25 jaar genoodzaakt de race tussentijds af te breken. Voor de start van de Goofies zeilrace waren de berichten over het te verwachten zicht wisselend. Gedurende de morgen waren alle weerberichten en deskundigen het er over eens dat het zicht in de loop van de dag zou verbeteren. Reden voor de Goofies om de ondanks het beperkte zicht en de flauwe wind de race van start te laten gaan. Lees meer »

Hoogbouw bedreigt zeilplezier op de Spuikom in Oostende

Hoogbouw bedreigt zeilplezier op de Spuikom in OostendeDe gemeente Bredene plant hoogbouw aan de oevers van de Spuikom van Oostende, namelijk gebouwen van 40 meter hoog met 13 verdiepingen. Wanneer die plannen doorgaan valt de helft van de spuikom zonder wind bij landwind. De nieuwe momenteel in aanleg zijnde steigers komen volledig zonder wind te zitten om nog maar te zwijgen van de turbulentie die zulke gebouwen veroorzaken. Lees meer »