Archief - feb 2010

februari 26th

De America’s Cup, zin of onzin?

Na jaren bekvechten resulteerde de 33e America’s Cup voor welgeteld 2 races op het water. Het lijkt wel of de juridische strijd voor meer opwinding bij de advocaten heeft gezorgd, dan dat de effectieve zeilwedstrijd de recreatieve zeiler heeft kunnen enthousiasmeren. Was de strijd tussen 2 multimiljonairs een nutteloos duel om de eer of zullen de hoogtechnologische ontwikkelingen die deze strijd met zich meebracht op termijn de gemiddelde clubracer tijdens zijn weekendwedstrijdje van nut kunnen zijn? Lees meer »

februari 25th

Voor de zevende keer: de GP International de la Côte d’Opale!

GP International de la Côte d’OpaleVan 22 tot 24 mei e.k. strijden meer dan 50 zeiljachten om de eer en de prijzen in wat intussen al de zevende uitgave is van de Grand Prix International de la Côte d’Opale, een sympathieke regatta waarbij felbevochten up-and-downs naadloos aansluiten op een traditioneel kustparcours en waar zodra de schepen terug in de haven zijn de wedstrijdbeesten hand in hand gaan met de feestneuzen. Lees meer »

Winterwedstrijden Drimmelen - Knokken op de baan

Winterwedstrijden Drimmelen - Knokken op de baanAfgelopen zondag werd er wederom een aflevering gezeild van de winterwedstrijden in Drimmelen. Een lekkere 10-12 knopen wind maakte met de paar graden temperatuur het water op een ijzige koude piste. Met alle klassen aan de start waar nog geen duidelijke eindoverwinnaars zijn werd het wederom boeiend aan de start. Lees meer »

februari 24th

Watersportverbond zet zich in om Sonar naar London 2012 te krijgen

Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de VeenIn 2004 won het Nederlandse Sonar-team van Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen zilver op de Paralympische Spelen van Athene. Een superprestatie! Om dit team nogmaals kans te laten maken op een medaille op de Paralympische Spelen in Londen 2012 start het Watersportverbond op de HISWA Amsterdam Boat Show (2-7 maart) een speciale actie: ‘Een Sonar naar Londen’. Lees meer »

Groupama 3 zeilt zijn eerste record tijdens de Jules Verne Trophy

Groupama 3 zeilt zijn eerste record tijdens de Jules Verne TrophyDe maxi-trimaran Groupama 3 geschipperd door Franck Gammas klokt 8 dagen 17 uur en 39 minuten om de Indische Oceaan te kruisen. Dat is 17 uur en 25 minuten dan het vorige record dat sinds 2005 op naam van Orange 2 stond met Bruno Peyron als schipper. Lees meer »

februari 23rd

Primo Cup – Mumma Duck traint in Monaco

Primo Cup – Mumma Duck traint in MonacoHet eerste evenement van het jaar voor het Nederlandse Mumma Duck zeilteam vond afgelopen week plaats in Monaco tijdens de Primo Cup. In de winter heeft de boot 2 maanden volledig onderhoud gehad dus een frisse Farr 30 (ex Mumm 30) ging het water van de Middellandse Zee in. Lees meer »

februari 21st

Groupama 3 in de Jules Verne Trophy - een tussenstand

Groupama 3 in de Jules Verne TrophyVideo - In de race tegen de klok, met bemanning rond dé 3 kapen, waaraan Groupama sinds 31 januari is begonnen, blijft het na 21 dagen ongemeen spannend. Van bij het vertrek werd het gaspedaal aan boord van de Franse trimaran flink ingeduwd, waardoor het dreamteam al snel een kloof sloeg tegenover het te kloppen tijdsschema van Orange 2 in 2005. Maar de weg is lang en de obstakels zijn talrijk. Een update. Lees meer »