Archief - mrt 2010

maart 31st

Aanstaande zaterdag laatste Goofie Race winter 2009-2010

Goofie Race winter 2009-2010Aanstaande zaterdag zeilen we met z’n allen de -helaas- alweer laatste Goofy race van deze lange winter. Met ene beetje geluk zorgt de weerman of -vrouw voor een allerlaatste winterprik, want geef toe: winterzeilen bij zomerse temperaturen, dat is geen spek voor de bek van echte goofy-zeilers. Lees meer »

Stevige Slotserie tijdens laatste IJspegel van het seizoen

IJspegel slotserieHet startschip Estrella gaat 1,5 zeemijl west van de haveningang voor anker. De wind zit in de ZW hoek en is rond de 20 knopen. De zee is redelijk rustig, hoewel er wel schuimkopjes te zien zijn. Tijdens het ankeren krijgen we college van Roel over scheidingsvlakken in het water door stroom en wind. Lees meer »

Nik Petersen wint 11de Berenburg Cup

Berenburg CupAfgelopen weekend hebben instructeurs van zeilschool de Ulepanne de finale van al weer de elfde Berenburg Cup verzeild. Vooraf was de spanning onder de deelnemers te snijden aangezien meerdere teams nog uitzicht hadden op de eindoverwinning. Lees meer »

maart 30th

Windsurfer Rijsselberge pakt twee zeges wanneer de harde wind de meeste zeilers aan de kant houdt

Harde windDe meeste zeilers van de Nederlandse Kernploeg kwamen vandaag niet in actie. Er stond te veel wind en te grote golven in de baai van Palma om meer dan 1.000 sporters en begeleiders veilig de zee op te sturen. De wind kende uitschieters van 30 knopen (7 beaufort). Aan het einde van dag nam de wind iets af en werden de windsurfers wel naar buiten gestuurd. Dorian van Rijsselberge won beide manches. Lees meer »

Zevende Sevenstar Contest Cup in Medemblik

Contest Cup 2009De komende Contest Cup die voor 4 tot en met 6 juni 2010 in Medemblik op het programma staat, is het evenement voor alle Contest-zeilers. De jaarlijks gehouden Contest Cup bestaat uit diverse zeilwedstrijden, een toertocht en een compleet programma. Lees meer »

Stand van zaken na twee dagen Princes Sofia Cup in Palma

Princes Sofia CupDe eerste World Cup van 2010 op Europese bodem is sinds zondag aan de gang in het Spaanse eiland Mallorca. De allerbeste zeilers en zeilsters ter wereld ontmoeten elkaar daar in hun weg naar de Olympische Spelen van 2012 in London. Lees meer »

maart 29th

Daikin Sailing Team wint IJspegelserie

Daikin Sailing TeamHet Daikin Sailing Team is er gisteren in geslaagd de IJspegelserie te winnen. Tien koude zondagen lang streed de zeilploeg voor de kust van Scheveningen om de ereplaatsen. Met goed gevolg. “Winnen is altijd mooi,” verklaarde teamcaptain Frans van der Heijden na de laatste race, “maar weten dat de goede vorm er is voor komend seizoen, is nog beter.” Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen