Archief - mrt 29, 2010

Stand van zaken na twee dagen Princes Sofia Cup in Palma

Princes Sofia CupDe eerste World Cup van 2010 op Europese bodem is sinds zondag aan de gang in het Spaanse eiland Mallorca. De allerbeste zeilers en zeilsters ter wereld ontmoeten elkaar daar in hun weg naar de Olympische Spelen van 2012 in London. Lees meer »

Daikin Sailing Team wint IJspegelserie

Daikin Sailing TeamHet Daikin Sailing Team is er gisteren in geslaagd de IJspegelserie te winnen. Tien koude zondagen lang streed de zeilploeg voor de kust van Scheveningen om de ereplaatsen. Met goed gevolg. “Winnen is altijd mooi,” verklaarde teamcaptain Frans van der Heijden na de laatste race, “maar weten dat de goede vorm er is voor komend seizoen, is nog beter.” Lees meer »

Eenmalige Maasvlakte 2 Regatta unieke kans voor catzeilers

In het weekend van 5 en 6 juni 2010 vormt de Maasvlakte 2 Regatta een unieke kans voor catamaranzeilers. Zowel op het binnenmeer achter de nieuwe zeewering van Maasvlakte 2, als via het sluitgat op volle zee binden catzeilers eenmalig de strijd aan. Speciaal voor dit weekend transformeert het bouwgebied in een evenementterrein. Dat is uitsluitend tijdens de regatta toegankelijk voor bezoekers en watersporters. Catamaranteams van alle niveaus en klassen kunnen deelnemen aan de Maasvlakte 2 Regatta. Dit bijzondere evenement heeft al een plek op de kalenders van de klassenorganisaties. Lees meer »

Greyhound na een jaar toch winnaar in de IRC klasse van de 24-uurs 2009

GreyhoundDe hoogst geklasseerde schippers ontvingen vorige week bericht over de
uitslag van het hoger beroep ingediend door de Greyhound. In eerste instantie was deze gediskwalificeerd wegens het verkeerd ronden van een boei op de Waddenzee. Lees meer »