Archief - apr 2010

april 30th

Paralympische zeilers de enige Nederlanders op het erepodium

In het Zuid Franse Hyeres waren de paralympische zeilers de enige Nederlanders op het erepodium tijdens de vierde ISAF World Cup zeilen. Thierry Schmitter pakte het zilver in de 2.4 klassen en Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen eindigden ook op de tweede trede van het ereschavot in de Sonar klasse. Lees meer »

Team Boskalis verder met nieuwe catamarantalenten

Team BoskalisIn 2010 gaat Team Boskalis geheel in de geest van het oorspronkelijke master/trainee concept verder met twee nieuwe catamarantalenten. Olivier Witteveen gaat in de leer bij stuurman Andrew Macpherson (AUS). Wilco Stavenuiter verruilt de olympische 49er voor de F18 catamaran. Hij bemant voor Christa van Helden, die zelf weer het roer in handen neemt. De Scheveningers Gunnar Larsen en oud-wereldkampioen Jeroen van Leeuwen azen op een podiumplek bij het WK F18 2010. Net als hun teamgenoten Hugh Styles (GBR) en Ferdinand van West, die vorig jaar brons pakten. Lees meer »

Kaagweek viert negentigjarig bestaan in honderdste Kaagjaar

KaagweekDe Kaagweek viert in 2010 zijn negentigjarige bestaan in het honderdste jaar van de Kaaggeschiedenis. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog bleven de boten in de haven. Deze oudste zeilweek van Nederland trekt al decennia lang zeilfamilies. Het deelnemersveld is een gemêleerd gezelschap van jong en oud, professioneel en amateur, regerende en voormalige kampioenen. En allemaal komen ze voor zowel het wedstrijdzeilen als de gezelligheid. De Commissaris van de Koningin - Jan Franssen - geeft het startschot van de traditionele Holland-Friesland wedstrijden. Lees meer »

april 29th

Nederlandse talenten en paralympiërs houden eer hoog in Hyeres

Nederlandse talenten en paralympiërsOp de voorlaatste dag van de World Cup zeilen in het zuid Franse Hyeres zetten sommige Nederlandse zeilers van de Kernploeg nog een eindsprint in. Uiteindelijk kwalificeren drie zeilteams zich voor de medal race op morgen op Koninginnedag. Meest opvallende eindsprint kwam van Margriet Fokkema en Marieke Jongens. Met stip op tien. Bij de mannen in de 470 kwalificeerden Steven Le Fevre en Steven Krol zich ook met een negende plaats. Talentploeglid Eduardo van Vianen gaat met een negende plaats de medal race in bij de Lasers. Lees meer »

Bert Bossyns eerste confrontatie met solozeilen

Bert Bossyns eerste confrontatie met solozeilenBert Bossyns heeft een dubbel gevoel na zijn eerste solo zeilwedstrijd: de Pornichet Select. Hij heeft er in de driehonderd zeemijlen, beheerst door zeer weinig wind, aardig vanaf gebracht. 23ste in de seriebotenklasse op de in totaal 53 deelnemers. Lees meer »

Klasse evenement (poly) Valken Langweer

ValkenIn het weekend van 29 en 30 mei organiseert de Valkenklasse organisatie in samenwerking met de KWV Langweer het klasse evenement voor Valk zeilers. 2 dagen met 10 sprint wedstrijden op de Langweerderwielen. Voor 2010 wil de Valkenklasse Organisatie enthousiaste zeilers uitnodigen om op zondag 30 mei ook een aantal starts te maken en de sfeer van de “echte zeilwedstrijden” te proeven. Lees meer »

april 28th

“Eigenlijk begint het evenement nu pas”

World cup zeilevenementHet World cup zeilevenement aan de Franse Middellandse zee wordt nog steeds geplaagd door weinig wind. Op dag vier werd pas de vierde race gevaren in de heren 470 klasse bijvoorbeeld. En volgens het reglement moeten er minimaal vier wedstrijden gevaren worden voordat de klassen met de grote startvelden ingedeeld kunnen worden in een gold, silver en brons vloot. Pas na vijf gezeilde wedstrijden mogen de deelnemers hun slechtste resultaat aftrekken. Kalle Coster zei, “Eigenlijk begint het evenement nu pas.” Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen