Archief - apr 17, 2010

Derde dag PalmaVela: Zeilen niet het gesprek van de dag

ArtemisOp dag drie werd er heel veel gepraat, maar opvallend weinig over zeilen. Nu was het zeilen zelf ook niet erg bijzonder, met ongeveer 8 knopen wind te weinig om de boothandling te testen, te veel om het uitdagend te maken voor echt licht weer zeilen. Twee races vandaag voor de TP’s na uitstel in de morgen. Wat was opvallend op het water was dat Artemis toch te verslaan bleek en dat Matador na een stroeve start beide races wist te winnen vandaag. Voor ons was het positieve punt dat we ook na vandaag steeds tenminste één boot achter ons hebben bij de eerste bovenboei. Lees meer »

Bert Bossyns start eerste van vier solozeilraces

Bert BossynsBert Bossyns start volgende zaterdag in de eerste van een reeks solo- en doublehanded zeilwedstrijden in de Transat 6.50 klasse: de drie daagse Pornichet Select. Dan werkt hij een programma van drie lange afstandsraces af en zijn kwalificatiesolotocht van 1000 zeemijlen, non stop en ook alleen. Lees meer »

Hublot Palmavela: Artemis blijft dominant aan de leiding na dag 2

Hublot Palmavela: dag 2Dag twee begon met zonneschijn en windstilte, de perfecte ingrediënten om een zeebriesje te krijgen en met een kort uitstel op het water werd de eerste race van de Hublot PalmaVela afgeschoten iets voor één uur. De vier boten weer dicht naast elkaar op de lijn, iets minder dan twee seconden te laat (1.8sec. volgens onze navigator) en allemaal met snelheid en hoogte. Lees meer »

45ste Semaine Nautique Internationale de la Méditerranée

General TapiocaGeneral Tapioca, op zoek naar wat zuiderse warmte na een kille winter…
In de categorie ‘beter laat dan nooit’ zijn we verheugd u te kunnen melden dat een Belgisch zeilteam er in geslaagd is om zich tijdens de 45ste Semaine Nautique Internationale de la Méditerranée in de kijker te zeilen. De Belgische Général Tapioca maakte dit evenement tot één van haar hoofddoelen dit jaar. Een hectische voorbereiding, een lange rit en gesmeerd teamwork leverden een prachtprestatie op. Lees meer »