Archief - apr 19, 2010

Fransen geven zeilles tijdens F18 klassenevenement

Veel zon, maar nauwelijks wind. Voor het Franse duo Backes/Jarlegan bleken de lichtweersomstandigheden geen enkel probleem. Met drie paaltjes en een tweede plaats waren zij afgelopen weekend heer en meester op Muiderzand. De regerend wereldkampioenen De Koning/Visser wisten als enige de zegereeks van de Fransen te doorbreken en werden tweede. Zeekant/Begemann werden met gepaste afstand derde. Lees meer »

Van Uden Reco Stellendam Regatta: na het zeilen ook socials

Van Uden Reco Stellendam RegattaNog een kleine week en de Van Uden Reco Stellendam Regatta gaat van start. De inschrijvingen stromen binnen. In de handicap klassen staat de IRC 1 op dit moment aan kop met 21 deelnemers. In de eenheidsklassen doet met name de J/22 het erg goed. Met het aankomende WK zien de deelnemers de wedstrijden als een perfecte oefening en ideaal om hun Nederlandse tegenstanders goed te leren kennen. Afgelopen weekend trainden er al verschillende teams uit de diverse klassen op het Haringvliet. Lees meer »

Wet & Wild Stars in Nassau

Wet & Wild Stars in NassauDe afgelopen week zijn zo’n 30 Stars naar Nassau, Bahama’s gekomen voor de western hemisphere championships. Zeilen onder de Caribische zon, dat willen we toch allemaal? De harde wind maakte het evenement tot een waar spektakel. De Star is een overtuigde boot, die vanaf 15 knopen planeert en boven de 20 knopen heb je er je handen vol aan! Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen