Archief - apr 24, 2010

Semaine Olympique Française: voorbereidingen volop aan de gang

Semaine Olympique FrançaiseIn het Zuid Franse stadje Hyeres zijn de voorbereidingen voor de Semaine Olympique Française (SOF) volop aan de gang. Ook hier zijn de gevolgen van de aswolk zichtbaar. Heel veel teams komen nu pas toe, vaak na lange en ellendige omzwervingen om het materiaal en alle teamleden tijdig in Hyeres te krijgen. Lees meer »

40 mijl van Bru - zaterdag 29 mei 2010 - derde editie

Zaterdag 29 mei a.s. wordt de 3e editie gevaren van de 40 mijl van Bru, een doublehanded zeilwedstrijd op de Grevelingen. De Stichting 40 mijl van Bru organiseert voor de 3e keer met succes een doublehanded zeilrace rond het Grevelingenmeer met start en finish voor de haven van Bruinisse. Begonnen in 2008 met 52 schepen , in 2009 gegroeid naar 80 schepen, worden er dit jaar 100 zeiljachten verwacht. Lees meer »

Leer zeilen voor 15 euro!

Leer zeilenDe Vlaamse Yachting Federatie wil iedereen deze zomer leren zeilen of surfen en biedt daarom drie uur initiatie voor slechts 15 euro. Alle soorten surfplanken, diverse boten en catamarans komen aan bod op 25 locaties tussen mei en september.
In totaal zijn er bijna 1500 initiaties aan een spotprijs en het Surf-ikZeil project start op 1 mei in Bredene. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen