Archief - apr 27, 2010

Meeste Nederlandse zeilers niet gelukkig in Hyeres

Tijdens de Olympische zeilweek in Hyeres waren de omstandigheden op de derde dag wederom slecht. Er staat gedurende de dag heel weinig wind. En als het waait dan nooit langer dan een uurtje uit ongeveer dezelfde richting. De organisatie heeft toch een aantal wedstrijd eruit kunnen persen. In alle Olympische klassen loopt men flink achter op schema. Het wedstrijdcomité beraadt zich dinsdagavond laat nog op ‘hoe nu verder’ inzake de indelingen in gold, silver en brons fleet omdat er nog niet genoeg wedstrijden gezeild zijn om een eerlijke onderverdeling te maken. Lees meer »

45 deelnemers tijdens de Lenco Regatta 2010

Lenco Regatta 2010In het weekend van 24 en 25 april deed een 45-tal zeiljachten mee aan de tweede Lenco Regatta. De Lenco Regatta, startend uit haven Flevo Marina in Lelystad, vormde ook dit jaar de openingswedstrijd van het wedstrijdseizoen op het IJsselmeer en kende een sterk deelnemersveld. Hoewel de windverwachting al bij voorbaat dreigde roet in het eten te gooien, bleek de wind tijdens de drie korte-baanwedstrijden op zaterdag en de middellange baanwedstrijd op zondag acceptabel genoeg voor mooie wedstrijden. Lees meer »

Zomeravondwedstrijden Drimmelen van start vanaf 19 mei

Zomeravondwedstrijden DrimmelenMet het mooie weer van de afgelopen week en de start van het seizoen bij de van Uden/Reco gaat de gedachten al weer uit naar de zomeravondwedstrijden. Ook dit jaar gaat er in Drimmelen weer gestreden worden in diverse klassen. Zoals voorspelt is het veld van de sportboten uitgebreid met een aantal van inmiddels 6 Cork 1720´s. Unieke ontwikkelingen daar op de Amer. Lees meer »

Nog maar weining gezeild na 2 dagen Semaine Olympique Française

Nog maar weining gezeildBoven Hyeres hangt al enkele dagen een hoog druk gebied dat er voor zorgt dat er geen synoptische wind kan ontstaan. In een plaats als het Zuiden van Frankrijk zou je dan denken dat er dagelijks wel een mooie zeebries opkomt, maar tot nu toe is dit nog niet gebeurd. Waarom? Dat vragen alle zeilers zich ook af. Dagelijks zijn alle tekenen van een zeewind aanwezig: opwarming van het land, wegvallen van synoptische wind, cumulus wolken boven land… Toch krijgen we nooit meer dan 3 knopen wind, met vlagen van 8 knopen. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen