Lijnenspecialist

Archief - apr 30, 2010

Paralympische zeilers de enige Nederlanders op het erepodium

In het Zuid Franse Hyeres waren de paralympische zeilers de enige Nederlanders op het erepodium tijdens de vierde ISAF World Cup zeilen. Thierry Schmitter pakte het zilver in de 2.4 klassen en Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen eindigden ook op de tweede trede van het ereschavot in de Sonar klasse. Lees meer »

Team Boskalis verder met nieuwe catamarantalenten

Team BoskalisIn 2010 gaat Team Boskalis geheel in de geest van het oorspronkelijke master/trainee concept verder met twee nieuwe catamarantalenten. Olivier Witteveen gaat in de leer bij stuurman Andrew Macpherson (AUS). Wilco Stavenuiter verruilt de olympische 49er voor de F18 catamaran. Hij bemant voor Christa van Helden, die zelf weer het roer in handen neemt. De Scheveningers Gunnar Larsen en oud-wereldkampioen Jeroen van Leeuwen azen op een podiumplek bij het WK F18 2010. Net als hun teamgenoten Hugh Styles (GBR) en Ferdinand van West, die vorig jaar brons pakten. Lees meer »

Kaagweek viert negentigjarig bestaan in honderdste Kaagjaar

KaagweekDe Kaagweek viert in 2010 zijn negentigjarige bestaan in het honderdste jaar van de Kaaggeschiedenis. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog bleven de boten in de haven. Deze oudste zeilweek van Nederland trekt al decennia lang zeilfamilies. Het deelnemersveld is een gemêleerd gezelschap van jong en oud, professioneel en amateur, regerende en voormalige kampioenen. En allemaal komen ze voor zowel het wedstrijdzeilen als de gezelligheid. De Commissaris van de Koningin - Jan Franssen - geeft het startschot van de traditionele Holland-Friesland wedstrijden. Lees meer »