Archief - mei 2010

mei 31st

Lobke Berkhout en Lisa Westerhof vanavond in Holland Sport over hun speciaal Japans zeil

Lobke Berkhout en Lisa WesterhofHet Olympische 470 duo Lobke Berkhout en Lisa Westerhof vertellen vanavond in Holland Sport over hun speciale Japanse zeil waarmee ze dit weekend de Regatta in Medemblik hebben gezeild. Lees meer »

De 40 mijl van Bru 2010

A BoenNa de koffie en een lekkere Zeeuwse Bolus gaat op zaterdagochtend 29 mei 2010 de derde editie van de 40 mijl van Bru van start. Met een zuidelijke wind (8-12 knopen) en een voorzichtige zonnetje klinkt om de vijf minuten het startsein voor de 114 doublehanded-teams voor de haveningang van Bruinisse. Lees meer »

mei 30th

Marit Bouwmeester wint Delta Lloyd Regatta 2010

Op zondag 30 mei 2010 won Marit Bouwmeester de Delta Lloyd Regatta 2010. Dat deed ze in stijl door ook de Medal Race op haar naam te schrijven. Evi van Acker (BEL) pakte het zilver en Fenclova (CZE) het brons. Van Rijsselberge startte te vroeg in de Medal Race van de RS:X-mannen en was daarmee uitgesurft. Paralympiër Thierry Schmitter won zilver na een verloren protest. De match race finale is nog aan de gang, te volgen op www.deltalloydregatta.tv. Le Berre (FRA) staat 2-0 voor op Macgregor (GBR) en het gaat om de best of three. Lees meer »

mei 29th

Marit Bouwmeester als koploper naar Medal Race Delta Lloyd Regatta 2010

Marit BouwmeesterDe Nederlandse Laser Radial-zeilster Marit Bouwmeester plaatste zich op zaterdag 29 mei als koploper voor de Medal Race van de Delta Lloyd Regatta 2010. Ze had vandaag meer moeite met de afnemende wind, maar wist haar koppositie te behouden. De Belgische Evi Van Acker bleek onverslaanbaar vandaag en scoorde twee eentjes. Daarmee staat ze nu tweede overall, voor de Tsjechische Veronika Fenclova. MGB-zeilster Claire Blom zeilt sterk deze week en start morgen in haar eerste Medal Race ooit. Lees meer »

Wisselende resultaten derde dag Delta Lloyd Regatta 2010

Team GroeneveldDe derde dag van de Delta Lloyd Regatta 2010 leverde wisselende resultaten op. De westenwind trok aan tot kracht vier/vijf, maar bleef veranderlijk in richting. Grote draaiingen bezorgden de zeilers soms hoofdbrekers. De Delta Lloyd Kernploeg verloor en won terrein. Lisa Westerhof en Lobke Berkhout kwamen sterk terug en staan nu derde overall. Team Groeneveld handhaafde zich in de gouden vloot van het match raven. Thierry Schmitter kampte met materiaalpech, maar behield de koppositie in de 2.4mR. Lees meer »

mei 28th

Marit Bouwmeester en Evi Van Acker behouden podiumpositie Delta Lloyd Regatta 2010

Evi Van AckerOp de derde dag van de Delta Lloyd Regatta 2010 wisten de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Belgische Evi Van Acker hun podiumpositie vast te houden. Bouwmeester bouwde haar voorsprong op de Tsjechische Veronika Flenkova uit naar elf punten. In de derde dagrace vochten Bouwmeester en Van Acker een spannend duel uit, gewonnen door de Belgische topzeilster. De broers Coster klommen met wisselende resultaten op naar de tiende plek. Er staat een stevige westenwind, kracht vier/vijf. Lees meer »

14de editie van de "12- en 24uurs van het Veerse Meer" op 26 en 27 juni

24uurs van het Veerse MeeWatersportvereniging Arnemuiden (Jachthaven Oranjeplaat) organiseert in het weekend van 26 en 27 juni a.s. alweer de 14de editie van de “12- en 24uurs van het Veerse Meer”. Ook dit jaar hoopt de organisatie weer op een mooi deelnemersveld. Er kan weer gekozen worden tussen de wedstrijd van 12 uur of die van 24 uur. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen