Archief - mei 3, 2010

Nederlandse Hobie Cat teams pakken meerdere prijzen in Carnac

Van 30 april tot 2 mei 2010 werd in Carnac (Frankrijk) de eerste internationale krachtmeting gehouden: Eurocat 2010. Hobie Cat deed goede zaken met acht van haar Wild Cats in de top tien. Tot de laatste race was de strijd nog onbeslist en werd het spannend wie Eurocat 2010 uiteindelijk op zijn naam mocht schrijven. De kortebaanwedstrijden op vrijdag en zondag wisten Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij uiteindelijk te winnen op een ontembare Wild Cat. Tijdens de langebaanwedstrijd op zaterdag werd het duo vijfde als beste Nederlandse team. Een verslag van een enerverend weekend in het Franse Bretagne. Lees meer »

Uitslagen 50 Mijl Race 2010

50 Mijl RaceOnder een stevige wind en een druilerige zon starten zaterdag 1 mei om ongeveer kwart voor negen, 113 boten voor de start van de 50 Mijl doublehanded race. Een ongekend groot aantal shorthanded zeilers, waarmee de wedstrijd het grootste voorjaarsevenement van midden- en noord Nederland is. Dit jaar is de race voor de 5de keer gezeild en dit jaar was het ook mogelijk om de wedstrijd solo te zeilen. Lees meer »

Eerste Nederlandse Ecume de Mer meeting

Ecume de MerIn het weekend van 12 en 13 juni wordt in Jachthaven Naarden een meeting georganiseerd voor eigenaren van een Ecume de Mer. De Ecume de Mer is een door Finot ontworpen kwarttonner uit de jaren 70. De boot won in 1972 de Kwart Ton Cup en in 1978 werd de eerste Tour de France à la Voile in Ecume’s verzeild. De boot staat bekend om haar fraaie verschijning, de ruimte benedendeks en de goede zeileigenschappen. Lees meer »

Double Trouble op 5 juni - doublehanded wedstrijd voor CR

Double TroubleNieuw dit jaar is de "Double Trouble": een doublehanded wedstrijd die open staat voor schepen met een geldige CR meetbrief en die bemand worden door 2 zeilers/zeilsters. Deze doublehandedwedstrijd is uniek in z'n soort doordat deze open staat voor zowel de competitiezeiler als de toerzeiler die zich graag een keertje meet met de anderen.
Als de meteo het toelaat gaat het parcours langsheen het windmolenpark op de Thorntonbank. Na een trip van 35 à 40 zeemijl wordt gefinisht voor Duinbergen. Lees meer »

Bounty van Peter Huysman wint Fun Race te Zeebrugge

Bounty van Peter HuysmanDe FunRace zou normaal gezeild gaan worden op 1 en 2 mei. Gezien de weinig positieve weersvoorspelling voor vandaag zondag 2 mei beslisten we reeds op dag één dat het bij de coastal van zaterdag zou blijven. Intussen bleek dit de juiste optie want onweer en een onregelmatige wind bereikten intussen de kust. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen