Archief - jun 2010

juni 30th

470 Wereldtop verzamelt zich voor het WK

In de Scheveningse haven lopen de temperaturen deze dagen niet alleen letterlijk op... Ook figuurlijk komen de sportieve gemoederen aardig op stoom. De wereldtop uit de olympische 470-klasse verzamelt zich langzamerhand voor het Delta Lloyd WK 470 in Den Haag, dat op maandag 12 juli 2010 losbarst. Lees meer »

IFDS Worlds 2010 kent sterk deelnemersveld

Van 6 tot 14 juli vindt in Medemblik het Wereldkampioenschap Zeilen voor Gehandicapten 2010, Delta Lloyd IFDS Worlds 2010, plaats. De wedstrijden gelden als kwalificatie voor de Paralympics van 2012 en worden voor de IFDS (International Foundation for Disabled Sailing) georganiseerd door de KNZ&RV (Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereeniging).Er wordt gezeild in 3 klassen: de 2.4mR klasse, voor 1 zeiler, de Skud 18, voor 2 bemanningsleden en de Sonar, met een bemanning van 3. Lees meer »

juni 28th

IRC National Championship - laatste dag

De spanning was te snijden voor de teams die hun laatste dag ingingen tijdens de IRC Nationals. Zoals verwacht kickte de seabreeze in van het Westen en bleef ook zo staan in dat gedeelte (westelijk). De organisatie nam de wijze beslissing om de vloot dan ook hun 2 laatste wedstrijdjes in dat gedeelte van de Solent te laten varen. Lees meer »

Nederlandse teams beginnen sterk in de Tour de France à la Voile

Tour de France à la VoileNog nooit was de Nederlandse deelname aan de Tour de France à la Voile zo groot als tijdens de editie die zaterdag officieel van start ging in het Noord-Franse Duinkerken. Het team van de TU Delft dat al een aantal jaren succesvol aan de race deelneemt, heeft dit keer gezelschap gekregen van Mumma Duck en Brunel, beide teams waarin voormalige zeilers van 'Delft' ruim vertegenwoordigd zijn. Lees meer »

juni 26th

IRC National Championship - dag 2

Mills 40 EFG Bank MandrakeTeamOrigin vaart eens niet vooraan maar wel top 3 (ok, ze waren maar met 3, maar bon). Antilope geraakt maar niet in de top 3, Weerga wordt 5de in de laatste race, Allard haalt net niet de top 10, en de Tontin krijgt de boot niet aan de praat. Moeilijk varen, zeer sterk veld, maar wel bangelijk weer hier op de Solent (er moet toch iets positiefs zijn eh). Lees meer »

Round Brittain and Ireland Race - eerste Nederlandse boot binnen in recordtijd

Round Brittain and Ireland RaceOp 25 juni zijn de eerste schepen gefinisht die op zondag 6 juni gestart waren voor de Round Britain and Ireland race 2010. Deze keer was de winnaar geen multihull, maar vochten 5 monohuls om de eer. De eerste 4 plaatsen waren voor een Class40 schip, en de 5e voor een Open 40-voeter. Volgens de Royal Western Yacht Club de spannendste finish ooit. Lees meer »

juni 25th

IRC National Championship - dag 1

IRC National ChampionshipWat boten geschuif in de klassen, geen wind, wachten op wind, 18 knopen zeebries, constant linkse shift over de gehele middag, bakkende zon, TeamOrigin vaart 3 paaltjes, aanvaringen bij de vleet, rode vlaggetjes …, euh, ook bij de vleet en de zeilmaker zal weten wat te doen vannacht. Lees meer »