Archief - jul 2010

juli 30th

EK Hobie Cat 16 - 2010: Strijd om titel losgebarsten

EK Hobie Cat 2010Een flinke strijd werd donderdag geleverd op de tweede dag om het Europees kampioenschap in de Hobie 16 klasse. In Travemünde (Duitsland) werden de zeilers donderdag getrakteerd op heerlijke zeilcondities. De gold fleet heeft een paar sterke zeilteams die de top 5 domineren. Lees meer »

juli 29th

EK Flying Junior - Rolf de Jong en Esther Pothuis blijven aan de leiding

EK Flying JuniorIn de ochtend gierde de wind al door de zalingen. De rescue-ers die dit gebied goed kennen voorspelden al veel werk voor hen vandaag. De kopjes stonden al op de golven. Het duurde even voordat iedereen op gang kwam op de kant. Lees meer »

4 en 5 september 2010 Light Vessel Weekend

Light Vessel WeekendOp zaterdag 4 en zondag 5 september staat Zeebrugge in het teken van het Light Vessel Weekend dat dit jaar haar 57ste editie ingaat.
Met zowel de IRC als de CR klassen die vertegenwoordigd zijn richt de Light Vessel zich op een zeer diverse groep wedstrijdzeilers. Intensief zeilen met een gemoedelijke sfeer aan wal spreekt immers niet alleen de doorwinterde zeilers aan, ook de nieuwkomers en minder ervaren teams zijn zeker welkom om van dit zeilfeest te genieten. Lees meer »

Europees Kampioenschap Flying Junior 2010

Europees Kampioenschap Flying Junior 2010Op maandag 26 juli rond half 1 ’s middags ging een groot deel van de deelnemers het water op voor een trainings-wedstrijd. Er stond windje 3-4 dat toenam naar 4-5 Beaufort. Ca. 2 mijl boven Muiden, in de buurt van Pampus, lag het startschip dat al snel serieus de startprocedure inzette. Bij de 1e bovenboei waren enkele boten al omgeslagen. Zonder verdere problemen en na één pot met drie rondjes ging het hele veld retour naar de haven. Lees meer »

juli 28th

Double Handed Terneuzen

Double Handed Terneuzen18 september vind te Terneuzen de Double Handed plaats. De inschrijvingskosten bedragen 15 euro per boot . De jachthavens bieden de deelnemers 5 vrije ligdagen aan. Na afloop van de wedstrijd kan men genieten van een stevige maaltijd,waarvoor men kan inschrijven aan 15 euro per persoon. Er zal tevens voor muzikale omlijsting gezorgd worden. Lees meer »

EK Hobie Cat 2010- Windstilte maakt uitslag definitief

Dinsdag om 13:00 hield de organisatie het in Travemünde (Duitsland) voor gezien. Het lange wachten op een bries werd niet beloond. Gerard Loos en Pieter van Ruitenburg mogen zich de nieuwe Europees Kampioenen Hobie Tiger noemen. Simon Rombaut en Lucas Beckers behielden het zilver, de Duitsers Kai Wippersteg en René Bertheau pakten het brons. De Nederlandse David van Aart kan tevreden terugkijken op zijn zilveren plek op het podium in de Hobie FX-One klasse. Lees meer »

juli 27th

Cowes revisited

Cowes WeekStraks, zaterdag, wordt voor de deuren van het clubhouse van de Royal Yacht Squadron Cowes Week 2010 op gang geschoten. Onnodig u uit te leggen dat ze daar intussen de knepen van het vak kennen (op het gebied van wedstrijdorganisatie dan toch), want die Cowes Week dat doen ze daar al sinds 1826… Enfin, de organisatie verwacht ook dit jaar wee meer dan 1000 deelnemende jachten en andere zeilvaartuigen, goed voor de bieromzet in de lokale pubs. Lees meer »